Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Profesör Gerald Maclean 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü anlattı İngiliz Prof.’tan Gül ve Yeni Türkiye kitabı

        HABERTÜRK

        İngiliz profesör Maclean’ın kitabı “Abdullah Gül & the Making of the New Turkey” (Abdullah Gül ve Yeni Türkiye’nin İnşası) adını taşıyor.

        Maclean, Abdullah Gül’ün Kayseri’de başlayan hayatını Türk siyasi tarihindeki önemli olaylarla birlikte anlatıyor. Kitapta, Abdullah Gül ve yakın çevresiyle yapılmış kapsamlı söyleşilere yer veriliyor. Türkiye’nin Gül döneminde yaşadığı değişim 368 sayfalık kitapta geniş biçimde ele alınıyor.

        Eski Cumhurbaşkanı’nın 1976-1978 döneminde İngiltere’ye eğitim için gittiği yıllar detaylarıyla okura aktarılıyor. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, Abdullah Gül ve bu dönemde İngiltere’ye giden diğer Türk öğrencilere verdiği destek de kitapta anlatılanlar arasında. Gül’ün başarıları, Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Halil İnalcık ve Prof. Norman Stone’un değerlendirmeleriyle övülüyor. Maclean kitabında, Gül’ün doğum günü olan 29 Ekim 1950’nin Osmanlı İmparatorluğu’nun sonu ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk günü olduğuna dair bir değerlendirme de yapıyor.

        Eski Cumhurbaşkanı’nın evliliği anlatılırken eşi Hayrünnisa Hanım’ın sözlerine yer veriliyor. Gül kitapta, Metris Cezaevi’nde yaşadıklarına dair sorulara da cevap veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ