Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tatbikatı gerçek sanıp polis ve itfaiyeyi aradılar, trabzonda tatbikat

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İtfaiye tatbikatın yapıldığı yere ekip gönderdi. Ekipler olay yerinde bir başka itfaiye aracının bulunduğunu ve olayın tatbikatı olduğunu anlayınca görev yerine döndü.

        KENTSEL ARAMA KURTARMA TATBİKATI

        Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) işine yaradı. Tatbikat yapacak bina bulmakta zorluk çeken AFAD, önceki gün Trabzon'un Pelitli Mahallesi'nde yıkılan bir apartmanda ‘Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi. Tatbikata AFAD, itfaiye, sağlık, UMKE, AKUT, Telekom ve SÜRAK ekipleri katıldı. 54 görevlinin yer aldığı ve senaryo gereği enkaz altında bir kişinin öldüğü tatbikatta, yaralı 4 kişinin kurtarılması ve sağlık birimlerine teslim edilmesi oldukça başarılı geçti.

        POLİS VE İTFAİYEYE İHBAR YAPILDI

        Tatbikat sırasında ilginç bir olay da yaşandı. Tatbikatı gören vatandaşlar, 155 Polis İmdat ve 110 itfaiye hattını arayarak "Bina çöktü, yaralılar taşınıyor, itfaiye gönderin" şeklinde ihbarda bulundu. İhbarı alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kısa sürede olay yerine ulaştı. Ancak tatbikat olduğunu gören ekip görev yerine geri döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ