Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bahşiş cinayetine müebbet istendi, İstanbul'da bahşiş dehşeti!

        Gökay USANMAZ- İSTANBUL

        7 yıldır birlikte olan Sevda Bulut(26) ve Aziz Baş, 31 Ağustosgünü hayatlarını birleştirme kararı aldı. Gelin arabasıyla Yenibosna'daki düğün salonuna doğru yola çıkan çiftin aracının yolunubahşişiçin bir otomobil durdurdu. Verilenbahşişi beğenmeyen ikili, takibi düğün salonunun önüne kadar sürdürdü. Salonun önüne geldiklerinde ise Aziz Baş, otomobildekilere takibi bırakmalarını söyledi.

        Otomobili kullanan Emrah Ayabak ile yanında oturan amcaoğlu Abdulkadir Ayabak, damadı otomobillerinin camına sıkıştırdı. Gaza basan zanlıların metrelerce sürüklediği Baş'ı bir minibüs ezerek öldürdü. Saldırının ardından kaçan ve polisin takibiyle yakalanan zanlılardan Emrah Ayabak tutuklanırken, Abdulkadir Ayabak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        "Bahşişçi şikayetçi olmuştu"

        Ortaokul mezunu ve işsiz olduğu ortaya çıkan Emrah Ayabak, ifadesinde "Olay şahısların bize küfretmesi ve darp etmeleriyle başladı. Damat yanıma gelip açık camdan beni darp etmeye başlayınca kaçmak için araç ile hareket ettim. Ben bu esnada bir elimle yüzümü kapatırken diğer elimle direksiyonu tutuyordum. Yolun sonunda park halinde bir servis minibüsü vardı. Darbelerden dolayı önümü göremedim ve minibüsün arkasına çarptım. Bu sırada kapıya ve cama asılı bulunan damat minibüsün altına girdi. Biz kaçarken baktığımızda grup araca zarar veriyordu. Aracıma zarar veren bu kişilerden şikayetçiyim" dedi.

        "Bu para bizi kesmez"

        Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede ise zanlıların uzatılanbahşişle ilgili "Bu bizi kesmez, Biz Yenibosna çocuğuyuz. 100 TL'den aşağısı olmaz" dedikleri, verilen parayı almadıkları, araya konvoydakilerin girdiği ve gelin arabasının manevra yapıp yoluna devam ettiği, Emrah Ayabak'ın takip ettiği gelin arabasını üçüncü kez düğün salonunun önünde kestiği vebahşişistediği anlatıldı.

        "Damadı içeri çekmişler"

        Gelin arabasını süren Hakan Çevik'in şüphelilerin yanına giderek tartışmaya başladığı bunun üzerine Emrah Ayabak'ın küfürler ettiği ve damat Aziz Baş'ın da grubun yanına giderek, ‘niye küfür ediyorsunuz' diye sorduğu kaydedilen iddianamade şüphelilerin kolundan tuttukları madı aracın içine çekip, camı kapattıkları ve böylelikle sıkıştırdıkları ifade edildi. Bir kolu aracın içinde kalan Aziz Baş'ın sürüklenmeye başladığı, yaklaşık 50 metre sonra ise bir minibüse çarpıp öldüğü bildirildi.

        Birine müebbet diğerine 15 yıl istendi

        İddianamede Emrah Ayabak'ın kasten öldürmek suçundan müebbet, Abdulkadir Ayabak'ın da kuzenine yardım ettiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapsi istedi. Biri tutuklu iki şüpheli önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ