Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gezi protestocularına saldıranlara dava

        Sedef ŞENKAL DEMİR-İSTANBUL

        Taksim Gezi Parkı protestosu dönüşünde metroda şarkı söyleyen 6 protestocuya bıçakla ve gaz tabancasıyla saldıran iki kardeşten birinin 8 yıldan 20 yıla, diğerinin ise 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

        İddianamade şarkı söyleyen 6 protestocunun da iki kardeşi yaraladıkları gerekçesiyle 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

        Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yaşanan ölümleri protesto amacıyla geçtiğimiz Mart ayında Kadıköy'de düzenlenen gösteriye katılan 6 kişi, daha sonra bindikleri metroda şarkı söylemeye başladı.

        Metroda bulunan Sedat veSerkanReyhanoğluKardeşler, gruptaki Pınar Albay, Figen Yeşiltepe, Fetullah Şenocak, Özlem Şahin, Erkan Taşkın veSerkanTaşkın'a tepki gösterdi.

        Çıkan tartışmada SedatReyhanoğlugruba bıçak çekerek "Sesini çıkaranı doğrarım, susacak mısınız yoksa deşeyim mi"

        diyerek,SerkanReyhanoğluda gaz tabancasını çıkararak "Hepinizi öldürürüm, sıkarım kafanıza" şeklinde tehdit etti. Çıkan arbedede eylemcilerdenSerkanTaşkın bıçakla, Figen Yeşiltepe ise darp edilerek yaralandı.

        Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda kavgaya karışan toplam 8 şüpheli hakkında karşılıklı olarak 'basit yaralama',ReyhanoğluKardeşler hakkında ayrıca tehdit suçundan dava açıldı.

        Tüm sanıkların "Müşteki şüpheli" olduğu iddianamede 2 protestocuyu yaralalan SedatReyhanoğlu'nun "Basit yaralama" ve "Tehdit" suçlarından 8 yıldan 20 yıla,SerkanReyhanoğlu'nun da "Basit yaralama" ve "Tehdit" suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

        6 eylemci hakkında da "Basit yaralama" suçundan 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. Dava Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ