Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bedelli askerliğe Kobani freni, Bedelli askerlik çıkacak mı?

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Marmara Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        AK Parti’yi parçalamak için bugüne değin çok sayıda girişim yapıldığını savunan Davutoğlu, partinin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığı dönemde çok sayıda milletvekilinin kulağına, “Kendinizi kurtarın” diye fısıldandığını ve o zaman Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in de aralarında olduğu bazı milletvekillerinin bu fısıltıya kulak verdiğini söyledi.

        Davutoğlu, “AK Parti’de bir türbülans yaratılamayacağı görüldüğü için Gezi, 17-25 Aralık’tan sonra şimdi de Kobani olayları oldu. Bu, sıradan bir şey değil. Bizi test etmeye çalışıyorlar, ediyorlar. Güneydoğulu milletvekillerimizi test ediyorlar. Acaba zaafı var mı ya da AK Parti içinde bir şey yaşanır mı? Daha önce üç dönem şartıyla test etmeye kalktılar. Ama hamd olsun AK Parti’de bir zaaf görülmedi, görülmeyecek” dedi.

        KOBANİ BEDELLİYİ GÜNDEMDEN ÇIKARDI

        Toplantıda, bir milletvekili, Kobani olayları ve Suriye konusundaki tezkereye işaret ederek, böyle bir ortamda bedelli askerlikle ilgili yasa çıkartmanın doğru olmayacağını, “Parası olan askerlikten kurtuluyor, fakir çocukları askere gidiyor” algısının oluşacağını vurguladı. Davutoğlu da bedelli askerliğin bu dönemde gündemde olmadığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ