Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "10 TL'lik iğneden öldü" İğne öldürdü Eklem ağrıları nedeniyle iğne oldu hayatını kaybetti

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Adana Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde oturan Gülay Dündar eklem ağrıları nedeniyle 12 Ekim'de oğlu 18 yaşındaki Hüseyin Dündar ile evlerinin yakınındaki bir sağlık kabinine gitti.

        İddiaya göre, sağlık görevlisi şikayetini dinlediği Dündar'a ağrı kesici iğne yaptı. Dündar, yürüyerek evine giderken herhangi bir test yapılmadan vurulan iğnenin etkisiyle rahatsızlandı. Vücudunda morluklar ve kaşıntı başlayan Dündar'ı oğlu tekrar sağlık kabinine götürdü.

        2 KEZ KALBİ DURDU

        Doktor yaptığı muayene sonucu ambulans çağırıp Dündar'ı hastaneye sevk etti. Özel bir hastaneye kaldırılan Dündar'ın 2 kez kalbi durdurulup çalıştırıldı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizinden öldüğü belirtilen Dündar'ın cenazesi gerçek ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        OĞULLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

        Dündar'ın oğlu Hüseyin Dündar ve üvey ağabeyi Orhan Beyazgül savcılığa giderek , Gülay Dündar'ın sağlık kabininde vurulan iğne nedeniyle öldüğü iddiasıyla sağlık görevlisinden ve kabin işletmecisinden şikayetçi oldu. Beyazgül, "Anneme sağlık kabininde test yapılmadan, alerji araştırılması yapılmadan iğne vurulup gönderilmiş. Eve dönerken annem rahatsızlanıp tekrar kardeşim tarafından kabine götürülmüş. Kabindekiler kalp masajı bile yapmamışlar. Eğer bilinçli bir müdahale yapılsaydı annem şimdi yaşıyordu. 10 TL'lik iğneyle annem öldü" dedi. Cumhuriyet savcısı, Dündar'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ