Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Paralel yapı' tutukluları Silivri'ye nakledildi

        Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklanan aralarında Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 51 şüphelinin, Metris Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi.

        Konuya ilişkin açıklama yapan bir kısım şüphelilerin avukatı Ömer Turanlı, bugün itibariyle cezaevi yönetiminin kararıyla müvekkillerinin öğle saatlerinde tutuklu bulundukları Metris Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne sevk edildiğini söyledi.

        Müvekkillerinin tutuklandığı dönemde, memurların götürülmesi gereken Paşakapısı Cezaevi'ne götürülmediğini, doğrudan Metris Cezaevi'ne götürüldüğünü belirten Turanlı, ''Metris'e götürülmesi ne kadar manidarsa, aynı şekilde Silivri'ye götürülmesi de o kadar manidardır'' diye konuştu.

        Avukat Turanlı, bu yönde talepleri olmadığı halde, gerek avukat arkadaşlarına, gerekse ailelere haber verilmeden alelacele verilen bu kararın doğru olmadığı görüşünü savunarak, ''Bugün itibariyle sevkten dolayı görüştürülmeyen aileler de mağdur olmuştur'' dedi.

        Bu arada, müvekkillerinin tahliye edilmesine ilişkin taleplerini mahkemelere yinelediklerini ve tutukluluk incelemelerinin devam ettiğini aktaran Turanlı, Ömer Köse ve Erkan Ünal'ın bugün itibariyle tutukluluk incelemesinin yapıldığını ve haftaya kararın çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ