Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uyuşturucu verdiği kıza cinsel istismarda bulundu Adana'da cinsel istismar Avusturya'dan tatile gelen arkadaşına cinsel istismarda bulundu

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Adana'da iddiaya göre 17 yaşındaki A.C.O., Avusturya'dan tatile gelen arkadaşı 16 yaşındaki F.Ç.'yi evine götürdü. Burada arkadaşının da yardımıyla koluna uyuşturucu enjekte ettiği F.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduktan sonra sokağa attı. Şikayet üzerine haklarında soruşturma başlatılan 17 yaşındaki A.C.O. hakkında 30 yıl 6 ay, arkadaşı aynı yaştaki H.R.B. içinde 26 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Ailesiyle birlikte Avusturya'da yaşayan F.Ç. geçen Ocak ayında Adana'daki akrabalarını ziyarete geldi. F.Ç., daha önceden tanıştığı erkek arkadaşı A.C.O. ile buluşup sohbet etti. A.C.O., genç kızı evine davet etti. İddiaya göre, evde bulunan H.R.B., genç kızın koluna uyuşturucu enjekte etti. A.C.O. kendinden geçen genç kızı, kendi odasına götürüp, cinsel istismarda bulundu. Ardından da arkadaşıyla birlikte yine uyuşturucu verdikleri F.Ç.'yi mahalledeki parka bıraktılar.

        DAVA AÇILDI

        Parkta uyuşturucunun etkisiyle yarı baygın bulunan F.Ç., başına gelenleri polise anlattı. Yakalanan A.C.O. ve H.R.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yapılan soruşturma sonucunda her ikisi hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama, izinsiz bıçak bulundurma' suçlarından Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Önümüzdeki günlerde mahkeme karşısına çıkacak olan A.C.O.'nun 30.5 yıl, H.R.B.'nin de 26.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ