Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YSK'dan erken seçim açıklaması, erken seçim mi geliyor, erken seçim tartışması, erken seçim olacak mı, erken seçim ne zaman

        HABERTURK.COM

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, birkaç gündür kamuoyunda tartışılan ve bazı gazetelere haber olan erken seçim iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Güven, "YSK'da erken seçim alarmı yoktur" dedi.

        "ALARM YOK"

        Sadi Güven, "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Sistemin daha mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalarımızın milletvekili seçiminin öne çekilmesine ilişkin basındaki yazılanlarla ilgisi yoktur. Erken seçim kararı verecek olan YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur" ifadelerini kullandı.

        CHP'Lİ YAKUPOĞLU: YSK, GENEL SEÇİMİN ERKENE ALINMASI İHTİMALİNE HAZIRLIK YAPIYOR

        Üç gün önce toplanan YSK, bir sandıkta oy kullanabilecek seçmen sayısını 360+20 olarak belirlemiş, yurtdışındaki 3 milyona yaklaşan seçmenin bulundukları ülkelerdeki konsolosluklarda oy kullanabilmeleri için de önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile toplantı yapılması kararını almıştı. CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, YSK’nın verdiği bu kararları, genel seçimin erkene çekilmesi ihtimaline hazırlık olarak yorumlamıştı. Yakupoğlu, "YSK yapması gereken çalışmaları yaklaşık 1.5-2 ay önceye aldı. Bu da bize YSK’nın seçimin erkene alınma ihtimaline göre hazırlığa başladığını gösteriyor. Seçim normal koşullarda 7 Haziran 2015’te yapılacak. YSK’nın da seçim hazırlığına Kasım veya Aralık’ta başlaması bekleniyordu. Ancak YSK daha Ekim’den çalışmaya başladı” demişti.

        'NİSAN'DA ERKEN SEÇİM VAR' İDDİASI

        Daha önce de çeşitli basın organlarında yer alan haberlerde, hükümetin Haziran 2015 seçimlerini 2 ay öne alma hazırlığına girdiği iddia edilmişti. Gerekçe olarak ise 2015 Nisan ayı sonrasında girilecek sınav maratonu ve Suriye olayları gösterilmişti. Zira;Tür­ki­ye, 2015 Ni­san ayı­nın so­nu iti­ba­ri ile yo­ğun bir sı­nav ma­ra­to­nu­na gi­re­cek. Te­mel Eği­tim­den Or­ta­öğ­re­ti­me Gi­riş Sı­na­vı (TE­OG), ha­zi­ran ayı­nın ikin­ci ve üçün­cü haf­ta­la­rın­da da Li­sans Yer­leş­tir­me Sı­nav­la­rı (LYS) sı­nav­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. 12 Ha­zi­ra­n’­da okul­lar kapanacağı için in­san­la­rın yaz­lık ya da mem­le­ket­le­ri­ne git­me dö­ne­mi baş­la­ya­cak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ