Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, peşmergelerin geçişi ve Kobani'ye yapılacak yardımlarla ilgili süreç halen devam ediyor.

        HABERTURK.COM

        Başbakanlık kaynaklarından, Peşmerge güçlerine Kobani'ye geçiş izni ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Peşmergelerin geçişi ve Kobani'ye yapılacak yardımlarla ilgili süreç halen devam ediyor" denildi.

        Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, bu sabah Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Peşmerge’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı oluyoruz. Kobani'nin düşmesini hiç arzu etmedik” demişti.

        Öte yandan Amerikan güçlerinin, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve tıbbi malzeme yardımında bulunduğu açıklanmıştı. Amerikalı üst düzey yetkili, Amerikan güçlerinin Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve insani malzeme yardımı yapmasıyla ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdiğini de kaydetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ