Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Diyarbakır'da öldürülenler çocuk değil miydi?" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        "Ne bu şımarıklığa, ne bu şiddete kim ne derse desin boyun eğmeyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen yıl Gezi olaylarında hayatını kaybeden bir çocuğun ölü bedeni üzerinden her türlü aşağılık saldırıya maruz kaldık. Çocuğun talihsiz ölümünü istismar vasıtası yapacak kadar alçaldılar. Kasten öldürülen Burak kimsenin vicdanına dokunmadı.Diyarbakır’da vahşice öldürülen gençler o malum çevrelerin ilgi alanına girmedi. Önce silahlarla, bıçaklarla saldırıya uğradılar sonra üçüncü kattan aşağıya attılar, sonra üzerinden arabayla geçtiler sonra başını ezdiler. Bunlar çocuk değil mi? Sözüm ola vicdan sahipleri nerede?" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Bizi eleştiren medyaya, batılı siyasetçilere soruyorum. Kendi ülkelerinde bu türden şiddete demokratik hak diyebilirler mi? Türkiye olunca çifte standardın devreye girdiğini görüyoruz.

        "BURAK KİMSENİN VİCDANINA DOKUNMADI"

        Türkiye’de bazın özgürlüğü yok diyerek Türkiye’yi eleştiriyorlar. Burada ben şu tespiti yapmak durumundayım. Geçen yıl Gezi olaylarında hayatını kaybeden bir çocuğun ölü bedeni üzerinden her türlü aşağılık saldırıya maruz kaldık. Çocuğun talihsiz ölümünü istismar vasıtası yapacak kadar alçaldılar. Günlerce kampanyalarla bize akla, vidana sığmayacak eleştirilecek yaptılar. Kasten öldürülen Burak kimsenin vicdanına dokunmadı.

        "DİYARBAKIR'DA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLEN GENÇLER O ÇEVRELERİN İLGİ ALANINA GİRMEDİ"

        Diyarbakır’da vahşice öldürülen gençler o malum çevrelerin ilgi alanına girmedi. Önce silahlarla, bıçaklarla saldırıya uğradılar sonra üçüncü kattan aşağıya attılar, sonra üzerinden arabayla geçtiler sonra başını ezdiler. Bunlar çocuk değil mi? İstanbul’da talihsizce ölen çocuk için ekmek almaya gidiyordu diyorlar. Ama o terör örgütünün maşası olmuştur. Sözüm ola vicdan sahipleri nerede? O çocuğu siyasi istismar aracı yapanlar nerede? Okyanus ötesinden timsah gözyaşı dökenler neredeler? Kobani için bu kadar dertlisin de bunun dışındaki şehirler için niçin derdin yok? Kobani’de kimse yok onları aldık ev sahipliği yapıyoruz. 300 bin insan Suriye’de öldü. Burada tavır var mı? Yok. Kimyasal silahlarla ölen insanların sayısı 1500-1600 konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı 300 bin. Siz 1500-1600 kimyasal silahla ölenleri gündeminize alıyorsunuz. Neticesi ölüm olan her şey benim için suçtur.

        "BU ŞIMARILIKLIĞA BOYUN EĞMEYİZ"

        Ne bu şımarıklığa, ne bu şiddete kim ne derse desin boyun eğmeyiz. Türkiye çifte standartla haksız bir şekilde karanlık operasyonlara boyun eğmez. Hem güvenliği temin edeceğiz, hem de demokratik standartları yukarıya taşıyacağız.

        Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmesine, güvenlikçi politikaların öne çıkmasına da asla müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Polisimize, askerimize bireyin hakkını ihlal edecek yetkiler, şüphesiz ki vermeyiz. Verilen yetkileri aşmasına, kötüye kullanmasına da asla göz yummayız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ