Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Akil İnsanlar'ı eleştirdi.

        HABERTURK.COM

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.Konuşmasında Akil İnsanları eleştiren Bahçeli, "Çözüm paralelinde Başbakan ve bölücü ortakları, 63 akılsızı araya araya bulmuş, 26 Nisan’a kadar PKK’nın emrinde çalıştırmıştır. Bu adamlar akıllıdır da 73 milyon mu akılsız? Milletimiz ne yapsın, hain bir değil ki; ağlasın. Bunlara tavsiyem, akıllarını kendilerine saklasın" dedi. Bahçeli, grup toplantısının çıkışında gazetecilerin, Kobani eylemlerindeki sağduyulu tavrı nedeniyle kendisini öven HDP'li Altan Tan'la ilgili sorusuna da"Demek ki HDP’nin içerisinde en akil insan o" şeklinde yanıt verdi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

        17 ARALIK’A TAKİPSİZLİK

        Bunlar adamsa, insansa, adamlık ve insanlık baştan tarif edilmelidir. İran için de güzellik yapılacaktır. Soygun konusunda uzmanlaşmak isteyen acemi çaylakların diyaloglarına ne olacaktır. Para sıfırlanabilir ama adalet, hukuk sıfır çekemez. 17-25’in kimin sıfatı olduğunu boşuna söylemedim. 17-25 rumuzlu kişiye sesleniyorum. Değil Çankaya’ya değil uzaya da çıksan nefesimiz, elimiz yakandadır.

        En büyük yaptırım vicdandır. Faziletli insan vicdanı rahat insandır. Aradığımız beraat önce vicdanlarımızın derinindedir.

        17-25 Aralık üzerindeki tahribattan sonra sözü Davutoğlu’na bırakıyoruz ve iradesinin arkasında durup duramayacağını merak ediyorum. 17-25 rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kapatılması ihanet midir?

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Takip ediyoruz ki ülkemizin sırtında kambur üzerine kambur oluşmuştur. Artık pazarlıkların esasına ilişkin konu başlıklarından başka bir şey kalmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan için bu bahis aleyhine olacak şekilde kapanmış. AKP ve PKK kader ortaklığı yapmış bazen çözüm bazen barış morfini ile kollarını sıvamıştır. İhanet AKP’yi boyunduruk altına almıştır. Türkiye karşıtı küresel cephe birbirine tutunan AKP ve PKK’yı aynı anda kullanmaktadır. Şuanda hükümetin tek ve en önemli meşgalesi süreçtir. Erdoğan ve çevresi terör bitiyor dediler bırakınız bitmesini arttı ve etkinlik alanını genişledi. BPKK silah bırakıyor eller tetikten çekiliyor fikirler konuşuyor dediler tam tersine PKK iyice silahlandı ve şiddet hakim oldu. Şehit haberleri gelmeyecek dediler ne var ki yalan mumum yatsıya kadar yanacağını unuttular. PKK sınır ötesine geliyor dediler ama kafileler halinde girişler yaşandı. Başbakan bu gerçeği sözde akillerde yaptığı toplantıda kısmen doğrulamıştır. AKP-PKK Habur’da kol kola girmiş. Vatan Habur’da darbe almıştır.PKK kan alacak damarı iyi çekmiş kanca taktığı balık hafızaları çözüyoruz diyerek kapana düşürmüştür. AKP’ye göre şehit katilleri ile görüşmek demokratikleşmedir.

        AKİLLERE ELEŞTİRİ

        Çözüm paralellinde Başbakan ve bölücü ortakları 63 akılsızı araya araya bulmuş 26 Nisan’a kadar PKK’nın emrinde çalıştırmıştır. Sözde akil 60 b,n vatandaşımızla yüzyüze görüşmüştür ardından raporlarını tanzim etmişlerdir. Hükümet ne zaman mayınlarının üzerine gönderecek biriberine ihtiyaç duysa yutkunduğu konu olsa 63 akil hemen işbaşı yapmıştır. Akiller rüşvet ve yolsuzluk olayları patlak verdiğinde parlak akılları neredeydi? Kobani bahanesi ile Türkiye’nin her yeri yakılırken bunlar hangi villada hangi lük otelde hangi boğaz manzaralı odada atıp tutuyorlardı. PKK için ellerini yaşın altında koyan akiller bir kez olsun şehitler için gözyaşı dökmüş müdür? Bu adamlar akıllıdır da 73 milyon mu akılsız? Milletimiz ne yapsın hain bir değil ki ağlasın. Bunlara tavsiyem akıllarını kendilerine saklasın.

        İhanet müzakereleri emniyete alınmıştır. İmralı canisinin çözüm için üç ayak önemlidir demesi ve yasal zeminden bahsetmesi cevap bulmuştur. Kamu düzeni ile çözüm süreci birbirinin alternatifi değildir diyorsunuz.Sayın Davutoğlu çözüm sürecini sana yanlış anlatmışlar. Çözüm süreç Kerem’in Aslı’yı yok etme, Leyla’nın Mecnun’dan nefret etme sürec idir. Bu örgüt Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi olamayacaktır. Devlet terör örgütü ile görüşemez. Mesele terör sorunudur. Kameraları çok seven Başbakan Yardımcısı Öcalan’ın şartlarının iyileştireceğini söylemiştir. Cumhurbaşkanı da daha ilerisi olamaz villa tahsis edecek halimiz yok açıklaması yapmıştır. Türkiye’de müebbet hapis cezasına çarptırılmış hangi mahkum iki odalı televizyonlu, bahçeli yerde kalıyordur. Oldu olacak caniye bir bahçıvan,bir aşçı tahsis eden de her şey tamam olsun. İmralı canisi terörist değil midir?

        "HDP'DEKİ EN AKİL İNSAN O"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ