Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Peşmergenin Türkiye'den geçişinde askerin bilgisi yok muydu, Genelkurmay Başkanlığı peşmerge kobani türkiye geçişi, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kobani peşmerge geçişi

        HABERTURK.COM

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Peşmergenin Türkiye'den Kobani'ye geçişinde askerin bilgisinin olmadığı iddialarına ilişkin soruya, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" yanıtını verdi. Genelkurmay Başkanlığı Basın Dairesi de yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nın, peşmergenin Türkiye'den geçişinde askerin bilgisi olmadığına yönelik herhangi bir açıklamasının olmadığını ifade etti.

        "BEN ASKERİN BAKANIYIM"

        Bakan İsmet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, bir gazetecinin, "Peşmergenin Türkiye'den Kobani'ye geçişi konusunda askerin bilgisinin olmadığı iddiasıyla" ilgili sorusu üzerine, bu geçişten haberinin olduğunu belirtti. Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" dedi.

        GENELKURMAY DA YALANLADI

        İsmet Yılmaz'ın açıklamasının hemen ardından Genelkurmay Başkanlığı da bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı.Genelkurmay Başkanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanlığı'nın, peşmergenin Türkiye'den geçişinde askerin bilgisi olmadığına yönelik herhangi bir açıklaması olmamıştır, iddialar gerçek dışıdır" denildi.

        O HABER NEYDİ?

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün öğle saatlerinde “Peşmerge’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı oluyoruz” demişti.

        Bu açıklamadann saatler sonra, Genelkurmay Basın Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü bir gazeteye konuyla ilgili açıklama yaptığı iddia edilmişti. Gazetenin internet sitesinde yer alan iddiaya göre, Tuğgeneral Özkürkçü, "Bu konunun muhatabı biz değiliz. Açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı için konuya ilişkin soruların Dışişleri Bakanlığı'na sorulması gerekir" diye konuşmuştu.

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı açıklamayla, söz konusu haberi yalanlamış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ