Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 14 yaşındaki çocuk bilgisayar başında öldü!

        Zafer SAMANCI / HT GAZETE

        Konya’da 14 yaşında bir çocuk odasına giren ablası tarafından yerde cansız yatarken bulundu. Okuldan gelince başının ağrıdığını söyleyerek ilaç aldıktan sonra odasına çekilen Mustafa Küçük, en son bilgisayarda oyun oynarken görüldü

        KONYA’da 14 yaşındaki bir çocuk odasında bilgisayarda oyun oynadığı sırada meyve getiren ablası tarafından yerde cansız yatarken bulundu. Küçük çocuğun ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belli olacağı belirtildi.

        Olay önceki gün saat 22.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Sarıyakup Mahallesi Burhandede Caddesi Osmancan Apartmanı’nın 3. katındaki bir dairede meydana geldi. Lise 1’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Mustafa Küçükköy, okul çıkışı eve geldiğinde annesine kendisini halsiz hissettiğini ve başının ağrıdığını söyledi. Mustafa, annesinin verdiği ağrı kesiciyi içtikten sonra dinlenmek istediğini söyleyerek odasına geçti. Bir süre sonra anne Halime Küçükköy oğlunu kontrol etmek için odasına girdiğinde Mustafa’nın bilgisayarda oyun oynadığını gördü. Akşam yemeğine kadar bilgisayarda oynayan çocuk, ailesi ile birlikte yemek yedikten sonra ailesine bilgisayarda oyun oynayacağını söyleyerek tekrar odasına geçti. Yaklaşık 1 saat sonra ablası Melike meyve götürdüğü sırada Mustafa’nın yerde hareketsiz yattığını gördü. Eve gelen sağlık ekipleri Mustafa’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Mustafa’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere özel bir hastanenin morguna kaldırıldı.

        GİZLİ KALP ŞÜPHESİ

        Mustafa’nın kronik bir rahatsızlığının bulunmadığı bildirildi. Uzmanlar, çocuğun kullandığı ağrı kesicinin hamilelerde bile kullanılan türden bir ilaç olduğunu belirtirken, gencin gizli kalmış bir kalp rahatsızlığı olabileceğini ifade ettiler.

        'UZUN SÜRE KULLANIMI KALBE ZARARLI'

        BEYHEKIM Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Celil Kalem, saatlere bilgisayar başında vakit geçiren gençlerin büyük risk altında olduğunu söyledi. Kalem, “Bilgisayar başında uzun süre vakit geçiren gençler öncelikle psikolojik olarak ciddi anlamda deformasyona uğruyor. Bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmek kalbe de ciddi anlamda zarar verir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ