Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Pervin Buldan: Sekretarya önümüzdeki hafta kesinleşecek 'Sekretarya Öcalan'la görüşmeler yapacak'

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Pervin Buldan, çözüm süreci kapsamında kurulacak 5 kişilik “sekretarya”yla ilgili “Sekretarya önümüzdeki hafta kesinleşecek” ifadesini kullandı.

        HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, önceki gün bir televizyon kanalında 5 kişilik sekretaryanın, görüşmeleri yürüten HDP’li 3 milletvekili ile bu isimlere eklenecek 2 kişiden oluşacağını söyledi. Önder, bu isimlerden birinin Hatip Dicle olacağını, ikincisinin de partiye yakın bir kadın olacağını belirtti.

        ‘POLİTİKA ÜRETECEK’

        Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Pervin Buldan, hükümetten “güven” ilişkisinin güçlenmesi için acil adımlar beklediklerini kaydetti. Buldan, öncelikli olarak sekretaryanın işbaşı yapmasını isterken, “Sekretarya önümüzdeki hafta kesinleşecek. Sekretaryada biz varız. Ancak bu sekretarya sadece not almak, yazı yazmak için çalışmayacak. Sekretarya Öcalan ile görüşmeler yapacak. Devletin görevlilerinin yer alacağı heyet de müzakerelere katılacak. Sekretarya Öcalan ile tartışacak, politika üretilecek” dedi.

        ‘İMRALI’DA KALACAKLAR’

        Buldan, sekretaryanın uzun süren görüşmeler yapacağını, birkaç gün sürebilecek çalışmalar olabileceğini belirtirken, “Gerekirse 3 gün orada kalmak gerekebilecek. Şu anda buna uygun koşullar yok. Hükümetin bu hazırlıkları yapmasını bekliyoruz” diye konuştu. Buldan, hükümetin istenilen adımları atması durumunda sürecin kısa sürede sonuca ulaşacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ