Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da 3 şehit Yüksekova'da 3 güvenlik görevlisine silahlı saldırı Yüksekova'da silahlı saldırı Yüksekova'da silahlı saldırı: 3 şehit

        HT GAZETE

        Yüksekova’da alışveriş için sivil kıyafetlerle çarşıya inen 3 asker, arkalarından yaklaşan yüzü maskeli teröristlerin silahlı saldırısı sonucunda şehit oldu. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda 1 uzman çavuş ile 2 asker şehit oldu. Saldırı ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde dün saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. Yüzleri maskeli teröristler, alışveriş için sivil kıyafetle çarşıya inen Uzman Çavuş Ramazan Gülle ile erbaş Yunus Yılmaz ve erbaş Ramazan Köse’ye arkadan yaklaşarak silahla ateş etti.

        EŞKÂLLERİ BELİRLENDİ

        Ağır yaralanan 3 asker, kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkâli belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 3 SİLAHLI TERÖRİST SALDIRDI

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz." denildi.

        İÇİŞLERİ BAKANI ALA: SALDIRANLAR MASKELİ 2 KİŞİ

        İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, saldırının yüzleri maskeli iki kişi tarafından tabanca kullanılarak yapıldığını belirterek “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu. Âlâ, saldırganların yakalanması için gerekli çalışmanın başlatıldığını belirtti.

        ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telgrafında üzüntülerini ifade etti, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileklerini iletti. TBMM Başkanı Cemil Çicek de Özel’e taziye mesajı gönderdi. Çiçek’in mesajında, hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ettiği bildirildi.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: 3 KAHRAMAN ALÇAKÇA ŞEHİT EDİLDİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili basına yaptığı açıklamada "3 kahraman kendilerini takip eden alçaklarca şehit edildi. Türkiye'yi kargaşaya sürükleyen çevrelerin planına açık bir örnek.Talimatları verdim bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecek.Bütün bunlar, açık şekilde Kobani olayları ve arkasını takip eden gelişmeler göz önüne alındığında, Türkiye'yi kaosa, kargaşaya sürüklemek isteyen iç ve dış çevreler ve odaklar tarafından nasıl planlar yapıldığının açık bir göstergesi.Bütün halkımızı bu saldırı karşısında tek vücut halinde olmaya, tam bir birlik ve beraberlik içinde bu saldırıya karşı milli şuurumuzu, bilincimizi harekete geçirmeye davet ediyorum." dedi.

        HDP: ÜZGÜN VE KAYGILIYIZ

        HDP’den saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur” denildi. Açıklamada “Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki doğru ve gerekli adımlar atıldığında, kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. HDP olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz” ifadesi yer aldı

        ADALET BAKANI BOZDAĞ: TÜRKİYE YOLUNDAN DÖNECEK DEĞİL

        ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Türkiye, hain teröristlerin alçakça saldırılarıyla yolundan dönecek, birlik ve kardeşliğimizi korumaktan vazgeçecek bir ülke değildir” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yine Twitter’dan “Barış düşmanı hainler, akıttığı kanda boğulacak” mesajını paylaştı.

        TERHİSİNE 4 AY KALMIŞTI

        22 yaşında şehit olan Jandarma Er Ramazan Köse’nin askerliğinin bitmesine 4 ay kalmıştı. Şehit askerin Artvin’in Borçka İlçesi’nde yaşayan annesi Gülsen Köse acı haberi alınca fenalık geçirdi. Gürcistan’da bulunan baba Begcan Köse de acı haber üzerine Türkiye’ye döndü.

        İKİ ÇOCUK BABASIYDI

        Saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin Konya’nın Çeltik İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli ve iki çocuk babası şehit Gülle’nin düzenlenecek askeri törenin ardından baba ocağı Gökpınar Köyü’nde toprağa verileceği öğrenildi.

        ANNESİNE ALDIĞI HEDİYEYİ KARGOYA VERECEKTİ

        Bingöllü Jandarma Er Yunus Yılmaz’ın Elazığ’da yaşayan ailesi acı haberi alınca ağıtlar yaktı. 20 yaşındaki oğluyla en son dün telefonla konuştuğunu söyleyen baba Saim Yılmaz, “Anneme telefon aldım, onu gönderiyorum, kargoya gidiyorum’ dedi. Ben de ‘Neden aldın, paran var mı?’ dedim. Ayın 5’inde askerliğinin 6’ncı ayı bitecekti. Bu acı hepimizindir. 10 yıla yakın koruculuk yaptım. Vatan sağ olsun” diye konuştu. Cenazenin, bugün Bingöl’de defnedileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ