Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tunceli'de yasak kaldırıldı, Tunceli'de 'sözde PKK mezarlığı' gerginliği

        Tunceli'de PKK mezarlığı açılacağı yönündeki haberler üzerine dün konulan kente giriş-çıkış yasaığı bugün saat 20.00 itibariylye kaldırıldı. Kentin girişinde önlem alan polis ekipleri bariyerleri kaldırıp bölgeden ayrılmasıyla hayat normale döndü.

        Tunceli’de dün PKK mezarlığının açılışı yapılacağı gerekçesiyle kent merkezi ve ilçelere İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen giriş- çıkış yasağı bugün de sürdü. Yasak akşam saat 20.00'da kaldırıldı.

        Kentte bugün öğle saatlerinde Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Tunceli -Erzincan karayolu güzergahındaki, Pülümür Vadisi içinde bulunan Alacak Köyü sınırları içinde yaptırılan ve çeşitli tarihlerde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda ölen PKK’lıların gömüldüğü mezarlığa gitmek için yürüyüşe geçti.

        Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Bul ve DBP İl Başkanı Ergin Doğru, emniyet yetkilileriyle görüşerek mezarlığa gitmek için izin istedi. Emniyet yetkilileri de, yasağın İçişleri Bakanlığı kararı olduğu belirtilerek, yasağın henüz devam ettiği bu yüzden mezarlığa gitmelerine izin veremeyeceklerini iletti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ