Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taşeron otomobil hırsızları!, kiralık otoları çalıp suriye'ye götürüyorlar

        MUSTAFA ŞEKEROĞLU-HABERTÜRK

        Organize suç şebekelerinin, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Antalya ve Sakarya’dan yüzlerce lüks otomobili, kiraladıkları hırsızlara çaldırdığı belirlendi. İstanbul Polisi, son 3 ayda yapılan operasyonlarda, Türkiye’de kaçırılan araçları Suriye’de satan 8 şebekeyi ortaya çıkardı. 27 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 23’ü tutuklandı. Taşeron gibi kiralanan hırsızların çaldığı 45 otomobilse şebekelere teslim edilemeden ele geçirildi.

        ARAÇ BAŞINA 2-3 BİN LİRA VERIYORLAR

        Polisin teknik ve fiziki takibi sonucu elde edilen bilgilere göre hırsızlık şebekelerinin ana kadrosu 3 kişiden oluyor. Bu kişiler kiraladıkları diğer hırsızlara, çalınması gereken aracı söylüyor. Araç başı 2-3 bin liraya anlaşan hırsızlar, çaldıkları aracı şebekeye teslim ediyor. Getirilen lüks araçlara şebeke sahte evrak düzenliyor. Araçlar Hatay’a ulaştırılıyor. Bazı araçlar da dikkat çekmemesi için TIR’lara konuluyor.

        Suriye’ye geçişlerse Reyhanlı’nın köylerinden, tarlalar üzerinden yapılıyor. Suriye’ye götürülüp burada kurulan pazarlarda satışa çıkarılan araçlar 20-30 bin dolara genellikle Iraklılara ya da Suriyelilere satılıyor. Şebekenin bir diğer araç çalma yöntemindeyse araç kiralayan şirketler seçiliyor. Şık giyinen şebeke üyeleri, sahte kimlik ve kredi kartıyla araçları kiraladıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Araçlar sahte belgelerle Suriye’ye kaçırılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ