Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem yüksekovada saldırı, PKK askere saldırdı, Yüksekovada 3 asker şehit oldu

        Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında kalabalık teröre lanet yağdırdı, PKK flamalarını yaktı. Yanan flamayı ayakları ile çiğnemek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

        Şehit jandarma er Ramazan Köse için Borçka Merkez Cami'nde öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Töreni, çevrede Türk bayrağı asılan evlerin balkonlarından da çok sayıda kişi izledi.

        BABA TABUTA SARILARAK AĞLADI

        Törende şehidin babası Begcan Köse, ağabeyi Ufuk ve kardeşi 10 yaşındaki Samet ile amcası Mustafa Köse de tabutun başından ayrılmadı. Tören alanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehidin babası Begcan Köse ile kardeşlerine başsağlığı diledi, şehidin küçük kardeşi Samet'i de öperek teselli etti. Oğlunun tabutuna sarılarak öpen Begcan Köse, gözyaşı döktü.

        ÖCALAN ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR, PKK FLAMASI YAKTILAR

        Cenaze namazı öncesi kalabalık teröre lanet yağdırdı. Abdullah Öcalan ve PKK aleyhine sloganlar atan ve açtıkları Türk bayrağı ile alana gelen bir grup, şehit asker için 'Artvin seninle gurur duyuyor' ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Grup daha sonra alkış ve yuh sesleri ile tekbir getirerek PKK flamalarını yaktı. Yanan flamayı ayakları ile çiğnemek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

        FOTOĞRAFINI AĞABEYİ TAŞIDI

        Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit asker için helallik alındı, ardından şehidin tabutu askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada bir grubun açtığı dev Türk bayrağının altından geçirilen tabut gözyaşları arasında cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının önünde yürüyen şehidin ağabeyi Ufuk Köse, kardeşinin fotoğrafını taşıdı.

        Kalabalık yaklaşık 1.5 kilometre yürüyerek cenaze aracına eşlik etti. Cenazenin Borçka Şehitliği'ne götürülmesi sırasında Borçka-Hopa karayolu yaklaşık 20 dakika boyunca çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Şehit askerin cenazesi daha sonra Borçka Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ