Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gazi ile tartışan otobüs şoförü açığa alındı

        Ankara'da, bindiği otobüsün şoförünün hakaretine maruz kaldığını iddia eden Güneydoğu gazisi Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit, otobüs şoförüyle yaşadığı olaylar hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

        Yiğit'in açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir BelediyesiEGOGenelMüdürü Necmettin Tahiroğlu da gelerek yaptığı açıklamada, Gazi Yılmaz Yiğit'e bindiği otobüsün şoförünün hakaret ettiği iddiasını yalanlayarak başlatılan soruşturma süresince şoförün açığa alındığını söyledi.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan ve 2007 yılında Şırnak'taki çatışmada 2 kolunu, bir bacağı ve bir gözünü kaybeden Gazi Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit'e gazi arkadaşları tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleriyle yanında gelerek destek verdi.

        EGO'nun 111 nolu otobüsüne yanında 3 yaşındaki kızı ile bindiğini ve TSK Rehabilitasyon Merkezi durağında ineceği sırada şoförün kendisinden kart basmasını istemesi üzerine, "Biz de basmalı kart yok, Güneydoğu gazisiyim. İki kolum olmadığı için çıkartamıyorum, cebimden siz alır mısınızö dediğini anlattı. Şoförün bunun üzerine "Gazi olman kart basmaman anlamına gelmez" ifadesini kullandığını ve kendisinin bu kez şoföre, "Haklısınız benim her iki kolum protez olduğu için kartımı cebimden çıkartamıyorum, cebimi göstererek siz bakar mısınız?" diyerek ricada bulunduğunu öne sürdü.

        Şoförün sert ve küfürlü tavırlarıyla karşılaştığını anlatan Gazi Yiğit, bu ülke için kolları ve bacaklarını verdiğini söylemesi üzerine şoförün de, "Sizin gibi insanlarla uğraşmaktan bıktım" dediğini iddia etti.

        Yılmaz Yiğit, "Elim, ayağım o an titremeye başladı. Otobüsteki herkes tepkisini gösterdi. Sağ olsun herkes karakola geldi, benim yanımda şahit oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Ben yetkililerden kesinlikle bu olayın takipçisi olmalarını bekliyorum. Kendim kanuni süreç başlattım. Hiçbir kimse bu ülke için kolunu, bacağını verene 'şerefsiz' diyemez. Bana cumhurbaşkanlığının, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği kartı sıradan memur sorgulayamaz. Otobüs şoförü ne hikmettir benim kartımı sorgular. Devletin verdiği kart sorgulanıyor. Bu olaylar yaşanırken henüz 3 yaşındaki kızım yanımdaydı, çok etkilendi. Sabaha kadar ağladı. O durumda adam beni otobüse kilitledi, indirmiyor. Para vereceğim, elimi cebime atamıyorum. Elimin, bacağımız protez olduğunu gösteriyorum, sol gözümün yüzde 90 görmediğini söylememe rağmen bana zorluk çıkartıyor" diye konuştu.

        GÜVENLİK MÜDÜRÜ İLE TARTIŞTILAR

        Bu sırada Yiğit'in açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik müdürü olduğunu söyleyen bir kişi gazilerle tartışarak, bir sorun varsa bunuEGOyetkililerine aktarmaları gerektiğini, belediye önünde basın açıklaması yapmalarının doğru olmadığını aktardı. Gaziler ve güvenlik müdürü arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

        EGOGENELMÜDÜRÜ BASIN AÇIKLAMASININ OLDUĞU ALANA GELDİ

        EGOGenelMüdürü Necmettin Tahiroğlu da belediye önünde basın açıklaması yapan gazilerin yanına gelerek, gazilere olayla ilgili süreci açıklamak istediğini bildirdi.

        KAMERA KAYITLARINI İNCELEDİK, BÖYLE BİR İFADE YOK

        Gazilerle arasında geçen tartışma sonrası basın mensuplarına açıklama yapanEGOGenelMüdürü Tahiroğlu iddiaları yalanladı. Tahiroğlu, "Olayın gerçekleştiği andan itibaren soruşturma açtık. Şoförümüzü ifadesini dahi almadan açığa aldık. Kamera kayıtlarına baktık. Kesinlikle medyaya yansıyan ifadelerdeki cümleler kamera kayıtlarına yansımamıştır. Öyle bir ifade yok. Olay şu; vatandaşımız çocuğuyla beraber otobüse biniyor. Çocuğuyla arka tarafa oturuyor. Şoförümüzün kamera kayıtlarındaki ifadesinde de kesinlikle onun gazi olduğunu bilmiyor. Vatandaşımız inerken şoför diyor ki; 'kartınız'. Bunun üzerine 'Cebimden al dedi.' diyor. 'Beyefendi inin' diyor. Orada. Bir 'ş' kelimesini kullanarak 'ben gaziden 2 bin 500 lira aldım gibi ifadeler kesinlikle yok. Fakat gazimiz çok sinirlendiği için şoförümüze 'Ş' ile başlayan bir ifade kullanıyor. Şoförümüz 'kullanma' diyor. Kamera kayıtlarını da gerekirse biz basın mensuplarıyla paylaşacağız. Basına ifade edilen ifadelerle ilgili kamera kayıtlarında, görüntülerde ve seste öyle bir şey yok. İfade tutanağında şahitlik diye bir ifade yok. Kamera kayıtları net. Böyle ifadeler yok. Her ne olursa olsun maddi ve manevi olarak gazimizin yanındayız. Şoförümüz hakkında gereğini yapacağız. Şu anda ifadeye çağırdık, ifadesi de alınacak" diye konuştu.

        EGO'DAN YAZILI AÇIKLAMA

        EGOGenelMüdürlüğü, bir otobüs şoförü ile Gazi Yılmaz Yiğit isimli vatandaş arasında geçen tartışmaya ilişkin, açığa alınan şoförün yapılacak soruşturma sonrasında kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını bildiren bir yazılı açıklama yaptı.

        EGOGenelMüdürlüğü'nün açıklamasında şu ifadeler yeraldı: "26.10.2014 günü saat 17.05 sıralarında kuruluşumuza ait 111 kod nolu otobüsün servisi sırasında aracı kullanan şoför personel ile bir gazi vatandaşımız arasında yaşanan olayla ilgili basında çıkan haberler üzerine derhal soruşturma başlatılmış ve soruşturma neticeleninceye kadar şoför personelimiz açığa alınmıştır. Kuruluşumuz tarafından yürütülen tüm hizmetler özellikle de toplu taşıma hizmeti sarasında vatanımız için can ve vücutlarını siper etmiş olan gazilerimizin hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanması ve hiç bir zorlukla karşılaşmamaları için azami gayret sarf edilmektedir. Verdiğimiz hizmetler sırasında vatandaşlarımızın incitilmesine hiç bir şekilde müsaade etmediğimiz gibi özellikle gazilerimiz konusunda hassas olduğumuz tüm kamu oyununun bildiği bir gerçektir. Basında yer alan üzücü haberler üzerine araçlarımızda bulunan kamera kayıtları derhal temin edilerek incelenmiş olup gazilerimize yönelik basında yer alan olumsuz ifadelerin gerçeği yansıtmadığı görülmüştür. Ancak belirtildiği üzere hizmetlerimiz esnasında vatanımız ve vatandaşlarımızın güvenliği için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemez olduğundan yapılacak soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler yapılacaktır."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ