Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Lazer epilasyona gitti vücudunun % 38’i yandı Epilasyona gitti, yandı

        Sedef ŞENKAL DEMİR/HABERTÜRK

        İstanbul Göztepe’de bulunan bir lazer epilasyon merkezine giden H.S. (27), epilasyon yaptırmaya başladı. Ancak bu sırada vücudunda aşırı derecede yanma hissetti ve işlemi gerçekleştiren görevliye söyledi. Görevli ise “Bunlar normal. Yine de dereceyi düşüreceğim” yanıtını verip epilasyona devam etti. İşlem sonrasında cildindeki yanma artarak devam eden genç kadın, güzellik merkezindeki doktora başvurdu. Ancak doktorun izinli olduğu bildirildi.

        H.S., acıları artınca özel bir hastanede cilt doktoruna gitti. Burada H.S.’ye vücudunun yüzde 38’inde 2. derece yanık olduğu söylendi. 3 saat hastanede tedavi uygulanan genç kadına “5 gün iş göremez” raporu verildi. Yapılan işlem sonrasında vücudundaki yanık izleri yok olmayan H.S., güzellik merkezi ve bu işlemi yapan görevlinin sorumlusu olan Dr. L.E. hakkında başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

        ‘ISRARCI OLDU’

        Suçlanan cildiye doktoru L.E. ise HABERTÜRK’e yaptığı yazılı açıklamada, “Koyu tenli kişilerde lazerin güvenlik sınırı daralmakta, nadiren geçici yanıklar oluşabilmektedir. Hastadan bronzluğunun geçmesi istenmiştir. Hasta ısrarla ‘Bu yanığın geçtiğini biliyorum’ diyerek işlemin yapılmasını istemiştir. Daha sonra bir yakını gelerek yanık olduğunu belirtmiştir. Hasta cilt hekimi olmasına rağmen oluştuğunu söylediği yanık için tekrar gelmemiş, uygun ve zamanında uygulanabilecek tedaviyi almamıştır. Hasta uyarılara rağmen lazerde ısrarcı olmuş, yanık olduğunu söyledikten sonra tedavi için gelmemiştir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ