Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem validebağ nerede, validebağ inşaat, validebağ'da polis müdahalesi

        Eray EROLLU / HABERTÜRK

        Validebağ Korusu bitişiğinde cami yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde günlerdir eylem yapan Validebağ Gönüllüleri ve vatandaşlar, saat 15.00 sıralarında inşaat çalışması için alana jeneratör getiren kamyonun geçişini engellemek için kol kola girerek insan bariyeri oluşturdu. Polis yetkililerinin dağılın uyarısına, ‘siz de bariyeri kaldırın' karşılığını veren eylemcilerin dağılmaması üzerine çevik kuvvet polisleri, kalkanları ile eylemcileri ittirerek uzaklaştırmak istedi.

        KALKANLARLA İTTİRİP GAZ SIKTILAR

        Dağılmamakta direnen eylemcilerin de polis kalkanlarını itmesi üzerine polisler, eylemcilerin üzerine biber gazı ve plastik mermi sıktı. Gazdan korunmaya çalışan bazı göstericiler, yol kenarındaki çöp kutularını polisin üzerine itti. Olaylar sırasında çok sayıda eylemci sıkılan gaz ve plastik mermilerden etkilenirken, gözlerindeki yanma ve vücutlarına isabet eden plastik mermilerin acısıyla civarda bulunan eczanelere koştu.

        ÖFKE KUSUYORSUNUZ

        Polisin sert tutumunu kınayan eylemciler "Öfkenizi kusuyorsunuz" diyerek isyan ettiler. Ayağına plastik mermi isabet eden yaşlı bir adam da "Kime karşı mücadele ediyorsunuz. Polisin inşaat koruduğu tek ülke Türkiye'dir" dedi.

        Müdahalenin ardından gruptakiler alandan uzaklaşırken, polis ekiplerinin barikatlarla oluşturduğu güvenlik kordonu genişletildi ve jeneratör taşıyan kamyon inşaat alanına girdi. Bazı çevre sakinleri olayı tencere-tava çalarak protesto etti.

        Olay yeri yakınında yeniden toplanan gruptan bir kısmı bekleyişini sürdürüyor.

        MAHKEME KARARI DÜZELTMEYE GEREK DUYMADI

        Bu arad İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne başvuran avukatlar, 178'inci parselde verilen yürütmeyi durdurma kararında ‘sehven' hata olduğunu savunarak kararın güncellenmesini istemişti. Konuyla ilgili olarak bugün bir basın açıklaması yapan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin "benim kararım çok nettir', ‘o yerdeki inşaatın durdurulmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdim, o yüzden düzeltmeye gerek görmüyorum' dediğini iletti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ