Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yalova'da kaybolan 52 öğrenci ve 3 öğretmen bulundu!

        Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, doğa yürüyüşü için çıktıkları ormanlık alanda kaybolan 52 lise öğrencisi ve üç öğretmen ile iki şoföre ulaşıldı. Otobüslerin bulunduğu yere yürüyen öğrenciler, 02.30 sularında Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada yemek ikram edilen öğrenciler, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul'dan iki otobüsle gelen Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden 52 öğrenci ve 3 öğretmen, Teşvikiye beldesi yakınındaki Erikli Yaylası'na çıktı.

        Yaylada otobüslerden inen grup, doğa yürüyüşüne başladı. Araçlardan epeyce uzaklaşıp şelaleye doğru ilerleyen öğrenci ve öğretmenler, yağmurun yağmaya başlaması ve havanın kararması nedeniyle yollarını kaybettiklerini fark edince telefonla jandarmadan yardım istedi.

        Jandarma ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, konumlarını tespit ettikleri gruba bir süre sonra arazi araçlarıyla ulaştı ve onların otobüslerine kadar yürümesine yardımcı oldu.

        Otobüslerine bindirilip belde meydanına getirilecek öğrenci ve öğretmenler, sağlık kontrolleri sonrası İstanbul'a hareket edecek.

        Açıklama yapan Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin sağlık durumları gayet iyi. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ