Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saygı Defteri'nde dünya liderlerinden Ata için çok özel ifadeler
        1

        Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret eden dünya liderleri, Anıtkabir Misak-ı Milli Kulesi’ndeki Saygı Defteri’ni imzalarken, Ulu Önder için çok özel ifadeler kullandı. İşte Obama, Hollande, Gauck, İsveç Kralı ve Japonya Prensesi’nin kaleminden Atatürk...

        2

        OBAMA: SAYGILARIMI SUNMAK BENİM İÇİN ONUR
        ABD Başkanı Barack Obama, 6 Nisan 2009’daki Türkiye ziyaretinde Anıtkabir Özel Defteri’ne şöyle yazdı: “Vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasiye yönelten ve mirası tüm dünyaya kuşaklar boyunca ilham vermeye devam eden Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımı sunmak, benim için bir onurdur. ABD’nin 44. Başkanı olarak, Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmeyi, Atatürk’ün, halkına umut veren modern ve müreffeh bir demokrasi olarak Türkiye vizyonunu desteklemeyi ve ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

        3

        HOLLANDE: DOSTLUK BAĞLARINI CANLANDIRAN DEVLET ADAMI
        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande (27 Ocak 2014): “Yaşanan zorlukların ardından modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup Fransa ile dostluk bağlarını canlandıran devlet adamına saygılarla.”

        4

        GAUCK: ALMANYA DAİMA MİNNETTAR KALACAKTIR
        ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck (28 Nisan 2014): “Mustafa Kemal Atatürk ve eserine saygıyla. Almanya, O’nun Türkiye ve halkını Avrupa’ya yönelten mirasına daima minnettar kalacaktır.”

        5

        JAPONYA PRENSESİ: DAHA DA GELİŞMELİ
        JAPONYA Altes Prensesi Akiko Mikasa (26 Nisan 2014): “Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin doksanıncı yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e saygılarımı sunuyor, Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesini temenni ediyorum.”

        6

        İSVEÇ KRALI: BÜYÜKBABAMIN ADIMLARINI TAKİP EDİYORUZ
        İSVEÇ Kralı Carl XVI Gustav ile Kraliçesi Silvia (30 Mayıs 2006): “70 yıl kadar önce, İsveç Veliaht Prensi, Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk’ün İsveç’in yeni Türkiye Cumhuriyeti ile yakın ilişkiler kurma dileğinden emin olmasını sağlamak için Ankara’ya resmi bir ziyaret yaptı. O günden beri ilişkilerimiz pek çok farklı alanda olumlu yönde gelişti. Kraliçe ve ben de Türkiye’ye resmi ziyaretimizde, büyükbabamın adımlarını takip ediyoruz. Milletlerimiz arasındaki süregelen yakın ilişkilerimize olan bağlılığımızı yeniliyoruz.”

        7

        ALİYEV: AZERBAYCAN HALKININ KALBİNDE YAŞAYACAKTIR
        AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (12 Kasım 2013): “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırası karşısında saygıyla eğiliyor ve O’nun hatırasına Azerbaycan halkının derin hürmetini arz ediyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası Azerbaycan halkının kalbinde daima yaşayacaktır. Türkiye- Azerbaycan dostluğu sarsılmaz ve ebedidir. Ne mutlu size Türk halkı!”

        8

        NAZARBAYEV: OTORİTESİ YÜKSEK BİR DEVLET KURDUNUZ
        KAZAKISTAN Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev (11 Ekim 2012): “Kazakistan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve birinci Cumhurbaşkanı Yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna başımı eğiyor, saygılarımı sunuyorum. Sizin büyük emeğiniz ve seçmiş olduğunuz istikamet kardeş Türkiye’nin dünyanın hem güçlü hem de otoritesi yüksek devletlerden biri olmasına yol açtı. Türk halklarının sizin öngördüğünüz birliğini sonraki nesiller ortaklaşa güç vererek hayata geçirmektedir. Büyük saygılarımla.”

        9

        LÜKSEMBURG DÜK VE DÜŞESİ: ATA’YA SAYGI, HALKA SEVGİ
        LÜKSEMBURG Büyük Dükü Henri ile Büyük Düşesi Maria Teresa (19 Kasım 2013): “Lüksemburg Büyük Dükü ve Büyük Düşesi Ekselansları Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri devlet ziyareti vesilesiyle, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını ve Türk halkına sevgilerini sunarlar.”

        10

        NORVEÇ KRALI: ADI SONSUZA DEK YAŞAYACAK
        NORVEÇ Kralı V.. Harald (5 Kasım 2013): “Adı sonsuza dek modern Türkiye’nin kuruluşuyla anılacak olan cumhuriyetin kurucusunu, bugün saygıyla selamlıyorum. Demokrasi, adalet ve insan hakları gibi ortak değerler kılavuzluğunda Türkiye ve Norveç, kendileri ve daha iyi bir dünya için dost ve Avrupalı ortaklardır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ