Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taner Yıldız: Su seviyesi işçilerimiz bulunduğu seviyenin üzerinde 3 bakandan flaş açıklamalar Karaman'da son durum

        HABERTURK.COM

        Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir kömür ocağında suyun galeriyi basması sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken, bölgede bulunan ve çalışmaları yakından takip eden bakanlar son gelişmeleri paylaştı.

        Bakan Yıldız, "Her geçen dakika ümitlerimizin aza indiği andır. Su seviyesi işçilerimizin bulunduğu seviyenin üzerinde. Çalışmalar sürüyor." dedi.

        İşte bakanların o açıklamaları:

        ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ

        Her geçen zaman işçilerimiz açısından olumsuz zamandır. Her geçen dakika ümitlerimizin aza indiği andır. Su seviyesi işçilerimizin bulunduğu seviyenin üzerinde. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu suyun boşaltılmasını sağlamış oluruz. Biz gerçekleri olduğu gibi paylaşıyoruz. Eğimli zeminde çalışılıyor. Dar alanda birçok işi yapmak durumundayız. Görüş mesafesi 1 metre bile değil. Dalgıçlar girdiler ama 3 metre bile dalamayacaklarını ve kendi can güveliklerinin tehlikeli olacağı anlaşıldı. Aşağıda 10-12 bin ton su var. Ne kadar su geliyor bilmiyoruz, zaman veremeyiz. İşimizin kolay olmadığını ifade etmek durumdayız.

        BAKAN YILDIZ TAHLİYE EDİLEN SULARIN KONTROLÜNÜ YAPTI

        Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTanerYıldız, madenden tahliye edilen suların kontrolünü yaptı, mühendislerden bilgi aldı.

        Maden ocağının su dolmasıyla yeraltında mahsur kalan 18 işçi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. BakanTanerYıldız, su tahliyelerini yerinden inceledi ve yetkili kişilerden bilgi aldı. Yapılan çalışmalar hakkında ve bundan sonra izleyecekleri yol hakkında bilgi veren maden mühendisi, "Çalışmalar yaptık. Motorlardan biri çalışıyor, biri çalışmıyor. Çünkü içerideki havuz dışarı akımı sağlayamıyor. Buradaki birinci motoru destek olsun diye göndereceğiz. 10-15 dakikaya kadar hazırlayacağız. Aktarmalı iki tane hat çekeceğiz. Burada aktarmalı üç tane hat var. Bir de ahtapotumuz var. Üç tanesinin bir tanesi boş ona da dalgıç bağlatıyorum. Ahtapot çalışmaya devam edecek." diye bilgi verdi.

        ULAŞTIRMA, DENİZLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN

        Zaman zaman pompalarda aksaklıklar oluyor, boruların patlaması olabilir. Bunların yedekleri var. Tüm işçiler, mühendisler uyumadan canla çalışıyorlar. 10 metrelik düşüş söz konusu. İstanbul’dan gelen büyük pompayı yerleştirmemiz halinde süreyi hızlandıracağız. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

        ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK

        25 yıl sonra böyle tablo ile karşı karşıyayız. Bugün malzeme ve ekipman açısından koordineli çalışılıyor. Umarım kısa sürede suyun tahliyesini gerçekleştiririz.

        Çelik aynı zamanda, "Bu ocak iki kere denetlendi 8 eksik bulundu ve idari para cezası verildi" açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ