Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Canavar anneye iyi halden müebbet!, oğlunu baltayla öldüren anneye müebbet

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HABERTÜRK

        Kan donduran cinayet 25 Mart 2013 tarihinde İstanbul Sancaktepe'de yaşandı. Eşi Veli Kılınç'ın kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Serengül Kılınç'a "Boşanalım" demesi 11 yaşındaki oğulları Hüseyin K.'nın korkunç bir cinayete kurban gitmesine neden oldu. 38 yaşındaki Serengül Kılınç eşi ve büyük oğlunun işe gitmesinin ardından uyuyan oğlunun başına balta ile defalarca vurdu. Ardından tuvalete sürükleyerek bıçakla boğazını kesti. Cinayet sonrası mutfaktaki tüp gazı açarak intihar etmeye çalışan anne, hastalanıp eve dönen eşi tarafından baygın halde bulundu.

        "YATAKTA YATANI KOCAM OLARAK GÖRDÜM"

        Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan anne kendisini "Kocam eve erkek getirip içki içiyor ve beni pazarlıyordu. İstemememe rağmen evlenmeden önce sevgilim olan adamı eve çağırıp içki içti. Eski sevgilimi bir daha gelmemesi için arayınca da 'Niye telefon ettin' diyerek boşanmak istedi. Olay günü kocam bu nedenle dövdü. Annemin depresyon ilaçlarını içtim. Yatakta yatanı oğlum değil kocam olarak gördüm. Gerisini hatırlamıyorum" diye savundu. Eşinin bir erkeğe kaçtığını, kayınvalidesinin araya girmesiyle onu affettiğini belirten koca Veli Kılınç ise hakimin, "Eşinin eski sevgilisini niye eve çağırdın" sorusuna, "Karımla iddiaya girdik. O nedenle çağırdım içki içtik. İki üç kez eve geldi. Karım onu telefonla arayınca da boşanmak istedim" yanıtını verdi.

        RUH SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

        Dün gönülen karar duruşmasında avukatı Mustafa Taylan Savran, annenin aslında çocuklarına çok düşkün olduğunu belirterek, "Olay normal bir ruh sağlığı içinde yapılacak bir olay değil. Anneyi yaşadığı eziyet bu hale getirdi" savunmasını yaptı. Serengül Kılınç'ın akli dengesinin yerinde olduğunun raporlarla belirlendiğini bildiren mahkeme anneyi, "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öz oğlunu öldürmek" suçundan güttüğü amacı dikkate alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezayı iyi hal indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasına indirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ