Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Nejdet Aydoğdu için Diyarbakır'da tören yapıldı Şehit Nejet Aydoğdu'nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

        Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi askeri uçakla Samsun'a getirildi. Buradan da askeri helikopter ile memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne gönderildi.

        Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ndeki semt pazarında eşi Esra Aydoğdu ile birlikte alışveriş yaparken yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 25 yaşındaki Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu için Diyarbakır Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi, Vali Hüseyin Aksoy, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, Askeri erkan, şehidin görev arkadaşları katıldı.

        KOMUTANLAR TESELLİ ETTİ

        Şehit Aydoğdu'nun ayakta durmakta güçlük çeken annesi Selma Aydoğdu ile eşi 2.5 aylık hamile 23 yaşındaki Esra Aydoğdu sağlık ekipleri ve kadın askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi. Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal şehidin annesi ve eşinin yanına giderek başsağlığı diledi. Orgeneral Öztürk ile Orgeneral Ünal şehit eşi Esra Aydoğdu'ya sarılarak başsağlığı dilerken, Esra Aydoğdu hıçkırıklara boğuldu.

        AYNI UÇAKLA SAMSUN'A

        Ambulanstan alınan şehit Aydoğdu'nun cenazesi kalafata bırakıldığı sırada şehidin yakınları feryat ederek gözyaşı döktü. Şehit Astsubay Üstçavuş Aydoğdu'nun özgeçmişi okunurken, 2013 yılında Diyarbakır'da göreve başladığı belirtildi. Şehidin cenazesi daha sonra kalafattan alınarak pistte bekletilen askeri uçağa götürüldüğü sırada eşi Esra Aydoğdu ayağa kalkarak eşinin cenazesinin uçağa alınmasını gözyaşları içerisinde izledi. Şehit Aydoğdu'nun cenazesinin uçağa alınmasının ardından eşi Esra ile şehidin annesi Selma Aydoğdu ve diğer yakınları aynı uçağa bindi. Şehit Aydoğdu memleketi Ordu'ya uğurlandı.

        SAMSUN'DAN HELİKOPTERLE ORDU'YA

        Şehidi Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, askeri erkan ve şehidin yakınları karşıladı. Şehidin cenazesinin akserlerin omuzunda uçaktan alınıp cenaze aracağına götürülmesi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada yapılan tören sonrasında Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi askeri helikopter ile memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi Pelitliyatak Mahallesi'ne gönderildi.

        ORDU ŞEHİR STADINA İNDİ

        Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan askeri helikopter ile Ordu'nun Ünye İlçesi Şehir Stadı'na inen şehit Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun Türk bayrağına sarılı naaşını Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar karşıladı. Şehit eşi Esra, annesi Ayşegül Aydoğdu daha sonra şehidin naaşının bulunduğu cenaze aracına binerek Ünye İlçesi'ne bağlı Pelitliyatak Mahallesi'ne hareket etti. Stadyum tribünlerini dolduran vatandaşlarda tekbir getirerek, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atttı.

        Şehidin, yarın Ünye'de toprağa verileceği belirtildi.

        AŞEREN EŞİNE MEYVE ALIRKEN VULMUŞ

        Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun, geçen 15 Haziran'da evlendiği bankacı eşi Esra Aydoğdu ile pazar alışverişinde yaşadıkları son diyalog yürek ise burktu. İddiaya göre pazar alışverişlerini tamamlayan Aydoğdu çifti pazardan çıkarken, meyve tezgahı üzerinde bulunan meyveyi gören 2.5 aylık hamile Esra Aydoğdu eşine canının çektiğini söyledi. Tezgaha geri dönen çift meyve aldığı sırada, arkadan yaklaşan saldırganlar Astsubay Aydoğdu'nun başına tabancayla ateş etti. Ağır yaralanan Aydoğdu, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

        GENELKURMAY AÇIKLAMASI

        Genelkurmay Başkanlığı bu sabah internet sitesinde Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

        "29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Körhat Mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu, yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşkalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, ancak kurtarılamayarak şehit olmuştur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ