Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sütyen sordu, 2 yıl istendi Genç avukata sütyenini soran üst düzey şirket yetkilisi Buğra Ç.'nin 2 yıla kadar hapsi isteniyor

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HABERTÜRK

        Kuzeni İ.G. ile bir bara giden 27 yaşındaki Avukat C.E.’yi cinsel taciz mağduru yapan olay, genç avukatın masalarına gelen 45 yaşındaki Buğra Ç.’nin elini sıkmak istememesiyle yaşandı. Kuzeninin arkadaşı olan Buğra Ç. iddiaya göre, elindeki alkol kadehiyle masalarına yaklaştı. Ardından elini uzattı. Ancak C.E. eli sıkmak istemedi. Bunun üzerine yine iddiaya göre Buğra Ç. avukata dönerek “Sen güzel bir kadınsın. Biraz sinirlisin galiba. Sütyenini merak ediyorum, önden mi açılıyor, arkadan mı?” diye sordu. Genç avukat, barın yöneticilerine durumu bildirerek barı terk etti. Ardından da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

        Savcılık Buğra Ç. hakkında cinsel taciz suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık işadamı, arkadaşını görünce masalarına gittiğini, üzerindeki çıplak kadın resmi olan tişört ile ilgili olarak “Sutyenin önden mi açılıyor arkadan mı?” dediğini anlatarak “Ben elimi elinin ucuyla sıktığı için arkadaşıma ‘Neyi var’ diye sordum. O da ‘Sevgilisinden ayrıldı’ dedi. Şikâyetçiye dönerek, ‘Her güzel genç kızın başına gelir’ dedim. Taciz etmedim. O gece alkollü değildim” diye konuştu.

        ‘BÖYLE İNSANLARI HAZMEDEMİYORUM’

        Duruşmada sanığın savunmalarını senaryo olarak değerlendiren avukat C.E. ise “Ayakta duramayacak kadar sarhoştu, Elimi uzatmak istemeyince bana yönelerek ‘Sinirlisin galiba sütyenin önden mi açılıyor arkadan mı?’ dedi. Şaşırdım kaldım. Böyle insanları hazmedemiyorum” diye ifade verdi. Duruşmada tanıklık yapan barın işletmecisi de genç avukatın kendilerini bu konuda uyardığını belirtti. Duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ