Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem metro kazasından kurtulan fatih çoban ilk kez konuştu, metro raydan çıktı

        Türkiye Fatih Çoban'ı evine gitmek için bindiği metroda kalçasına saplanan demir görüntüsüyle tanıdı. Seyrantepe-Sanayi Mahallesi hattında 29 Eylül sabahı mcydana gelcn korkunç kazada, kalçasına 40 santimetre demir saplanan 33 yaşındaki Çoban, hâlâ tedavi görüyor. Kalçasındaki ağrının geçmek bilmediğini ve ikinci kez ameliyat olacağını belirten Çoban, yaşadığı travmayı da hâlâ atlatamadığını söylüyor.

        '2 SANTİMLE KURTULDUM'

        Sorumlulardan şikâyetçi olacağını ve bilirkişi raporunun hazırlanmasını beklediğini anlatan Çoban, şunlan söyledi: "Doktorlar fazla kilolarım sayesinde kalçama saplanan demirin sinir ve damarlara zarar vermediğini bu sayede felç olmaktan 2 santimetreyle kurtulduğumu söyledi. Rüyalarımda sürekli olarak kaza anlarını görüyorum. Kan ter içinde uyanırken, babam yanı başımda 'Oğlum çığlık atıyorsun, annenin adını sayıklıyorsun' diyor. Kaza nedeniyle 1 aydır işimden ayrı kaldım. 20 günlük ek rapor verildi. Bir an önce sağlığıma kavuşup işime dönmek istiyorum."

        'YANLIŞ MAKASA GİRMİŞ'

        Çoban, olay sonrası ambulans beklediği yarım saatte yaşananları ise şöyle anlattı: "Kazanın ardından 30 dakika boyunca sağlık ekiplerinin gelmesini bekledim. Yerde kanlar içinde kıvranırken, öleceğimi düşündüm. Vücudumda oluşan tarifsiz acıyı anlatamam. Sanki elim ayağım çekilmişti. Hiçbir yerimi hissetmiyordum. Bilincim açık olduğu için trendeki bağırışları hatırlıyorum. Korkunç dakikalardı. Kazanın nedeni yanlış sinyalizasyon. Tren yanlış makasa girdiği için bu felaket başımıza geldi. Normal hatta gitmesi gereken tren, inşaat sahasının olduğu hatta girince demir parça camdan girip kalçama saplandı."

        'HAYATTA OLMAM MUCİZE'

        Normalde her zaman trenin arka vagonunda seyahat ettiği ancak o gün para çekmek için ön vagona bindiğini belirten Çoban, "Evime daha yakın olduğu için istasyonun arka kısmındaki bölümden çıkardım. Kaza günü bankalara yakın olan duraktan çıkmak için en ön kısma oturdum. Şüphesiz başımıza gelenler takdir-i ilahidir ancak yaşanan kazada ihmal ve hata var. Kalçama saplanan demir, kalbime, karnıma veya iç organlarımdan birine de saplanabilirdi. Şu an hayatta olmam bile mucize" dedi.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ