Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte Ermenek'te son durum Bakanlardan flaş açıklamalar Bakan Faruk Çelik: Çalışan sayısı 180 tamamı sigortalı

        HABERTURK.COM

        Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir kömür ocağında suyun galeriyi basması sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken, bölgede bulunan ve çalışmaları yakından takip eden bakanlar son gelişmeleri paylaştı.

        Bakan Taner Yıldız, önceliğin tahkimat ve malzemelerin çıkartılması olduğunu söylerken, Bakan Faruk Çelik ise çalışan madencilerin sigortalı olduğunu açıkladı.

        İşte bakanların son açıklamaları;

        ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ

        Birinci öncelik tahkimat ve malzemelerin çıkartılması. Bundan sonra su seviyesi 800 kodun altına indiği için daha hassas davranacağız. Her metre aşıldıkça karşımızda hangi tablo çıkacak bilmiyoruz. Kimlerin ne ihmali var bununla ilgili atlama olmayacak.

        ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK

        Burada son derece uyumlu bir çalışma gerçekleştiriliyor. Çalışmalar seri şekilde götürülüyor. Biz 200 metrenin üzerindeki çalışma yapılan alana indik çalışmaları görme imkanı bulduk.Tahkimat için imkanlar sağlanmış. Çalışan sayısı 180 ve tamamı sigortalı. Sigorta sorunu olmadığını tespit ettik.

        ULAŞTIRMA, DENİZLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN

        Su tahliye sistemi düzene oturmuş durumda. Bugün aşağıya indik. Su seviyesi ve molozların arasında 15 metrelik bir mesafe var.Su çekme işleminde sorun görünmüyor. Dün gece itibari ile süreç daha hızlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ