Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Fransa ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ortak basın toplantısı düzenledi.

        HABERTURK.COM

        Fransa ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ortak basın toplantısı düzenledi.

        Hollande, yaptığı açıklamada, IŞİD konusunda Türkiye ile paralel görüş bildirirken, "Uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgeden yanayız" dedi. Hollande'ın bu açıklamasının ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, "Bölgesel sorunlara bakışta Fransa ile Türkiye arasında neredeyse fark yok" diyerek başladı. Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyona katılmak için ilk günden bu yana dikkat çektiği 3 şartı bir kez daha tekrarlayan Erdoğan, "Bizim bakış açımız, uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve eğit-donat sisteminin hayata geçirilmesidir.Bu üç şey yapıldığında, Türkiye koalisyon güçlerinin yaptığı her şeyi yapmaya başlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        "3 ŞEY YAPILIRSA..."

        "Bölgesel sorunlara bakışta Fransa ile Türkiye arasında neredeyse fark yok.Irak'ın yüzde 40'ının işgal edildiğini ve Suriye'nin de bir kısmının işgal altında olduğunu görürsek, dünya buna sessiz kalmamalıdır.Bizim bakış açımız, uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve eğit-donat sisteminin hayata geçirilmesidir.Bu üç şey yapıldığında, Türkiye koalisyon güçlerinin yaptığı her şeyi yapmaya başlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

        "NEDEN KOBANİ?"

        Kobani meselesine ayrıca değinmek istiyorum. Neden Kobani? Neden başka bir yer değil de Kobani? Varsa yoksa Kobani. Kobani bizim sınırımızda. Şu anda Kobani'de sivil insan yok. Sadece 2 bin savaşçı var. Bundan dolayı mı orası koalisyon güçleri tarafından sürekli bombalanıyor? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Suriye'nin diğer bölgelerinde koalisyon güçlerinin aynı şeyi yapmamasına biz karşıyız.

        "IRAK ORDUSU SÜREKLİ KAÇIYOR"

        Burada bir kere Esed var. Demokrasiyi savunuyorsak, 'Esed giderse halk ne derse o olur' demeliyiz. Irak'ta malesef katılımcı bir ordu yoktur. Şu anda Irak ordusu sürekli kaçmaktadır. Yerini IŞİD'e terketmektedir. Irak ordusu Musul'u IŞİD'e bırakıp kaçtı. Oradaki silahlarla örgüt, işgal faaliyetlerini yürütüyor.

        IŞİD'E DESTEK İDDİASI...

        Şu anda sünniler evlerine dönmek istiyor. Ama onların eğit-donata ihtiyacı var. Biz Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

        Türkiye hiçbir zaman IŞİD'e destek vermemiştir. Bir milyon 600 bin insan şu anda bizim topraklarımızdadır. Bunlara biz bakıyoruz. Şu ana kadar 4.5 milyar dolar harcadık. Dünyadan bize gelen destek sadece 200 milyon dolardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ