Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem bekir bozdağ açıkladı, adalet bakanı bozdağdan flaş açıklama

        Bozdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

        Yargıtay ve Danıştay'ın yapısına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, Yargıtay'daki iş yükünün doğurduğu zaruret, vatandaşın davasının neticesini vaktinde görme ihtiyacı, adil yargılanmanın zamanında neticelenmesi bakımından Yargıtay'da daire ve üye sayısını artıran bir adım atacaklarını bildirdi.

        Bozdağ, "Yargıtay'da 8 yeni daire kuracak bir teklifi arkadaşlarımız bugün TBMM Başkanlığı'na sunacak. Yeni üye seçimi demektir bu. Aynı şekilde Danıştay'da da 1 dava dairesi, 1 idari daire olmak üzere 2 daire kurulacak. Orada da bunlara yeni üye kadroları ihdas edilecek. Bu düzenleme çerçevesinde Yargıtay'a 128 üye, Danıştay'a da 39 yeni üye seçilmesi öngörülmektedir" diye konuştu.

        HAKİM VE SAVCI ALIMI

        Bir başka soru üzerine kişi başına düşen hakim savcı oranı bakımından Türkiye'nin Avrupa'nın gerisinde olduğunu belirten Bozdağ, "Bu sene 3 bin 500 civarında hakim ve savcı alacağız. Önümüzdeki yıl da yine aynı şekilde yüksek sayıda, 5 bin civarında hakim ve savcı alımını planladık" diye konuştu.

        Bozdağ, kaynak konusunda da farklılaşmaya gidildiğini, avukatların hakim ve savcı olabilmesi için aranan 5 yıllık fiili avukatlık yapma şartını 2 yıla indireceklerini bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ