Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu: Şikayet hattı kurulacak Başbakan'dan CHP'li Emine Ülker Tarhan'ın istifasına ilk yorum Başbakan'dan önemli açıklamalar Davutoğlu AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu

        HABERTURK.COM

        AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifasıyla ilgili, "Biz bu istişareleri yürütürken ana muhalefetin de istişaresi var bugün. Biz şölen içinde gelirken ana muhalefet partisinden bir vekil istifa etti. İstifa açıklamasında, 'Sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da, hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum' dedi. Söylediklerinin altına imza atıyorum. CHP’yi CHP’li anlatıyor." dedi.

        İş kazaları ile ilgili yeni önlemler alınacağını söyleyen Davutoğlu, "Yeni uygulama başlatayacağız. İş kazaları ile ilgili herhangi işyerinde işçilere tanıdığımız haklar yerine getirilmiyorsa işçilerimiz şikayet edecekler. İş kazaları ile ilgili şikayet hattı kurulacak. İşçilerimize angarya muamelesi yapılamaz. Bize bildirin. İhlalleri şikayet edin ki müdahale edebilelim." dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        "ÇOK BEKLEDİLER"

        Türkiye’de de yıkıcı, tahrip edici akımın karşısında biz ihya edici, tamir edici olacağız. Bizim hareketimiz restorasyon hareketidir. Bizim yürüyüşümüz hak yolunun yürüyüşüdür. Biz milletin, tarihin sesini dinleyeceğiz. Çok beklediler. Beklediler ki Ak Parti türbülansa girsin.

        Baktılar ki cumhurbaşkanlığı makamı bu kez aynı Özal çizgisinde kararlı bir şekilde milli iradeyi savunan AK Parti kadrolarının içinden biriyle temsil ediliyor, bu sefer AK Parti'ye kapatma davası açıldı. Yeni Anayasa yapma tartışmaları yürürken bu çabalar içindeyken kapatma davası açıldı. Kökünden kurutalım dediler. Halbuki bre gafiller, kökü millet olanın kurutulması mümkün mü?

        "BİR İKİ FİRE DIŞINDA TERTEMİZ ÇIKTIK"

        Ne tuzaklar kurdular. Biz en karşı olan kim varsa onların toplantı ve gösteri özgürlüğünün savunucusu biziz. Ama Gezi olayları bahane edilerek başlatılan gösterilerde tahrikler yapıldı, uluslararası kampanyalar yapıldı. Türkiye kaosun içine sokulmak istendi. Baktılar olmuyor 17-25 Aralık darbe girişiminin içine girdiler. Bizim ahlaki anlayışımız yolsuzluklara karşı mücadeleyi temel ilke görür. Kardeşimiz olsa milletimizin helal rızkından çalınmasına izin vermeyiz. Ak Parti kadroları bir iki fire dışında bu olaylardan tertemiz çıktı.

        DAVUTOĞLU'NDAN EMİNE ÜLKER TARHAN'IN İSTİFASINA İLK YORUM

        Biz bu istişareleri yürütürken ana muhalefetin de istişaresi var bugün. Biz şölen içinde gelirken ana muhalefet partisinden bir vekil istifa etti. İstifa açıklamasında, 'Sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da, hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum' dedi.

        Söylediklerinin altına imza atıyorum. CHP’yi CHP’li anlatıyor. Sorumsuz çağrılar. Doğru. Belirsiz politikalar. Doğru. Halktan kopuk muhalefet anlayışı. Doğru. Programlarına bakın. Halkla ne kadar bütünleşmişler.

        "MHP'YE SORUYORUM..."

        Biz iktidarız. Ben ‘devletin işi var, Ankara’da oturup bu işlere bakalım’ diyebilirim. Talimat verdim. Bütün kongrelere, seçim mitinglerine ben ve arkadaşlarım katılacağız. Her hafta 3-4 kongreye katılacağız. Tereddüt etmek bizim kitabımızda yazmaz. Gitmeyeceğimiz şehir, görmeyeceğimiz mahalle kalmayacak. CHP yönetimin iktidar umudu bulunmuyor. O da doğru. İktidar hedefi olması için bir vizyonun olması lazım. Onlarda iktidar umudu bile yok. Biz ise iktidarın tüm ahlaki sorumluluğunu omzumuzda taşıyoruz. Onlar gencecik çocukları sokağa sürüklediler. 1 Kasım için çağrıda bulundular. Kendilerini uyardım. Şiddete kim yönelirse yönelsin tedbiri alırız. HDP'nin bir barışçıl çağrısını duydunuz mu? MHP çözüm süreci iradesine eleştiri yapıyor. Soruyorum MHP yöneticilerine milli birlik ve beraberliği teminat altına alacak politikanız nedir? Çıkın anlatın. Siz neredesiniz?

        "ŞİKAYET HATTI KURULACAK"

        Ermenek'teki vahim kazayı yaşadık. O insanların nasıl çile içinde çalıştığını bilirim. İşveren hesaba çekilecek. Devletin alacağı tedbirler vardı, aldık. Adli ve idari soruşturma yapılacak. Yeraltında yemek baskısı gayri insanidir. İşçilerimize de sesleniyorum. Niye şikayet etmediniz dedim.Yeni uygulama başlatacağız. İş kazaları ile ilgili herhangi işyerinde işçilere tanıdığımız haklar yerine getirilmiyorsa işçilerimiz şikayet edecekler. İş kazaları ile ilgili şikayet hattı kurulacak. İşçilerimize angarya muamelesi yapılamaz. Bize bildirin. İhlalleri şikayet edin ki müdahale edebilelim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ