Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG kılavuzu açıklandı TEOG'da kitapçık sayısı 4 oldu

        HABERTÜRK

        İlk kez geçen yıl uygulanan ve sonuçları liselere geçişte kullanılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikincisi için “Ortak Sınavlar e-Kılavuzu” Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yayınlandı. İlk sınav 26 Kasım’da Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden yapılacak. İkinci gün 27 Kasım’da Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları gerçekleştirilecek. Bu sınavlara giremeyenler 13-14 Aralık tarihlerinde mazeret sınavlarına katılacak. Öğrenciler sınavlara girmek için başvuru yapmayacak.

        SONUÇLAR OCAKTA

        Öğrenciler kendi sınıflarında sınavlara girecek. Sınavların olduğu günler okullar tatil olacak. Sınavlar saat 09.00’da başlayacak. Her sınavda öğrencilere 20’şer soru yöneltilecek. Her sınavın süresi 40 dakika olacak. Sınavlar arasında öğrencilere 30’ar dakika dinlenme süresi verilecek. Geçen yıl olduğu gibi yine yanlış yanıtlar doğruyu götürmeyecek. Sınav sonuçları Ocak 2015’te açıklanacak.

        2’DEN 4’E ÇIKTI

        Geçen yıl sınavda kullanılan kitapçık sayısı A ve B olmak üzere 2 iken, bu yıl sayı C ve D kitapçıklarının da eklenmesiyle 4 oldu. Bu da kopyaya karşı güvenlik önlemi olarak alındı.

        OTURMA DÜZENİ FORMU

        Bu yıl sınavlarda 4 farklı kitapçık türüne göre oturma düzeni planı hazırlanacak. Bu düzen optik forma işlenip, sınav kitapçıklarıyla birlikte güvenlik poşeti içine konacak.

        BİLGİSAYARA GÜVEN YOK

        Kılavuzda kopya ile ilgili düzenleme yapıldı ve kopya taraması yerine “salon görevlilerinin tespit ettiği kopya” kavramı girdi. Bunun nedeni de geçen yıl MEB 6165 öğrencinin “bilgisayar sisteminde kopya çektiklerini” savunarak, sınavlarını iptal etti. Ancak öğrencilerin açtığı davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine 1 milyon 273 bin öğrencinin puanı tekrar hesaplanmıştı.

        İTİRAZ 20 TL

        Geçen yıl sınav sonuçlarına itiraz eden veliler 10 TL öderken, bu yıl bu rakam 20 TL oldu.

        700 TAM PUAN

        Sınavın puanlaması 700 tam puan üzerinden yapılacak. Liselere geçişte kullanılacak yerleştirme puanının hesaplanmasında ise sınav sonuçları yüzde 70 etkili olacak. Öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları da yüzde 30 katkı yapacak. Yerleştirme puanı 500 tam puan üzerinden hesaplanacak. İkinci dönem sınavları ise 29-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu sınavların mazeretleri de 16-17 Mayıs tarihlerinde olacak. Sınav sonuçları da Haziran 2015’te açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ