Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kız kaçırmanın cezası 5 yıl sonra geldi, aydında 5 yıl önce kız kaçıran kişiye 9 yıl hapis cezası verildi

        Serap Aydınlı'nın evlenme yaşını tamamlamasıyla resmi nikah kıyılan çiftin, Beren isimli üç yaşında bir kızı var. Evlendikten beş yıl sonra Tayfun Aydınlı hakkında açılan dava sonuçlandı. Eşini küçük yaşta kaçırdığı için verilen ceza, Yargıtay tarafından onandı. Cezaevine girerse ikinci çocuğunu doğumunu göremeyecek. Hukukçular, cezanın kesinleştiğini ve yapacak bir şey olmadığını belirtirken geride kalan anne ve çocukların durumunun gözardı edildiğini de vurguluyor. Ailenin avukatı Ramazan Tülü, "Baba cezaevine girecek, ailesine kim bakacak? Üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Kimseye bir şey anlatamıyoruz." dedi.

        Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Tayfun Aydınlı, beş yıl önce 14 yaşındaki Serap Aydınlı'yı kaçırdı. Olaydan sonra Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Aydınlı cinsel istismardan 6 yıl 8 ay, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk teslim olduğunda 3 ay cezaevinde yatan Aydınlı, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serap Aydınlı'nın ailesi de davadan vazgeçti. Bunun üzerine evlenip yuva kuran Tayfun Aydınlı, beş yıl sonra aldığı bir sabıka kaydıyla şaşkına döndü. Aydınlı, şöyle konuştu: "Eşimle anlaşarak kaçtık. Şimdi 3 yaşında bir çocuğumuz var. Ben hapse girersem onlara kim bakacak? Bu durumda nasıl cezaevine girerim? Ben eşime ve çocuğuma sahip çıkmak istiyorum. Bu cezanın affedilmesini istiyorum. Eşimin ailesiyle de anlaştık, hiçbir problemimiz yok. Beraber yaşıyoruz."

        Severek kaçtığını söyleyen Serap Aydınlı da "Eşimi seviyorum. Severek evlendim. Üç yaşında bir kızımız var. Yine hamileyim, bir çocuğumuz daha olacak. Benim eşim cezaevine girerse bize bakacak kimse yok. Kayınpederimin maddi durumu iyi değil. Ben, eşimin benim ve çocuklarımın yanında olmasını istiyorum. Ceza almasını istemiyorum. Evimiz yandı, başkaları tarafından yaptırıldı. Eşim başımızda olmazsa rezil oluruz." dedi.

        Kızının damadına kaçtığını ve hata yaptığını ancak daha sonra anlaştıklarını belirten baba Zafer Küçük de "Mahkemeye girdi, beraat etmişti. Biz de çocuklarımızı evlendirdik. Arkasından ceza geldi. Bu cezanın indirilmesini veya affedilmesini istiyoruz. Damadım cezaevine girerse eşi ve çocuğu dışarıda mağdur olacak." diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ