Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi toplu açılış töreninde konuştu.

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, Türkiye'nin dış politikada attığı adımların değerlendirme ve istişare sonrasında gerçekleştiğini söyledi.Erdoğan, "Türkiye atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahiptir. Kusura bakmasınlar, biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim ne aklımız ne de irademiz ipotek altında değildir." dedi.

        Erdoğan, Esenler'de yapılan toplu açılış törenine katıldı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.

        Konuşmasına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptıkları çalışmaları anlatarak başlayanErdoğan, Kanal İstanbul Projesine de değindi.Erdoğan, Kanal İstanbul sözünü unutmadıklarını ve yakında ihaleye çıkararak Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacaklarını söyledi.Erdoğan, kanalın etrafında numune olarak şehircikler olacağını da sözlerine ekledi.

        'DERT BAŞKA'

        Erdoğan, bölge ülkeleriyle birlikte önemli bir dönemden geçtiklerini, gelişmelerin etkilerini İstanbul'da bile hissetmenin mümkün olduğunu belirtenErdoğan, Türkiye'nin bölgesinde yaşanan gelişmelere tepkisiz kalamayacağını söyledi. Fransa'da yaptığı temaslar sırasında Batı medyasının Türkiye'yi yalan haberlerle karaladığını gördüğünü söyleyenErdoğan, "Soru ne biliyor musunuz? Siz Peşmergelere neden müsaade etmiyorsunuz? Siz Özgür Suriye Ordusuna neden müsaade etmiyorsunuz? Müsaade etmediğimizi kim söylüyor dedim. Bu soruyu sorarken yalan soru üretip soruyorsunuz. Bir defa Peşmergeler şu anda Türkiye toprakları üzerinden geldi ve Kobani'ye girdi. Özgür Suriye Ordusu geldi girdi. Bak senin daha bunlardan haberin yok. Tam aksine, PYD denilen bir terör örgütü bunları almıyordu, sonunda almak zorunda kaldı. Niye? Dert başka. Bir üst akıl bunları farklı yönlendiriyor. Şu anda Kobani, Kobani niye bu kadar önemli? Kobani'yi bu kadar önemseyenler acaba Hama'yı niye önemsemediler. Humus'u niye önemsemediler. Deyrizor'u neden önemsemediler. Kobani'de neden? Burası düşündürücüdür." dedi.

        'NE AKLIMIZ NE İRADEMİZ İPOTEK ALTINDA DEĞİLDİR'

        Aynı şekilde Irak'ta yaşanan olaylarda da benzer şekilde yaşanan olayların önemsenmediğinin altını çizenErdoğan, "Türkiye atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahiptir. Kusura bakmasınlar, biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim ne aklımız ne de irademiz ipotek altında değildir. Otururuz, değerlendiririz, istişareyi yaparız ona göre adımlarımızı atarız. Şu ana kadar yaptığımız da budur. Bütün bunlar olurken bir gerçeği görmemiz lazım. Amerika yardım yapıyor, nereye Kobani'ye. İndirilen silahlar terör örgütü bir kısmı DEAŞ'ın (İŞİD) eline geçiyor. Bir kısmı da PYD'nin. Böyle bir yanlış olabilir mi?" diye konuştu.

        Erdoğankonuşmasına şöyle devam etti: "Biz uyarımızı yaptık. Bak yanlış yapıyorsunuz, göndereceğiniz silahlar, mühimmatlar ya terör örgütü DEAŞ'ın eline giderse ne olacak. Bak Musul'a verdiniz, Irak'ın merkezi ordusu kaçtı bütün verdiğiniz silahlar DEAŞ'ın eline kaldı. İşte biz bu yanlışlara düşmeyiz."

        Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeleri çok dikkatle izlediklerini ve büyük devlet refleksiyle olaylara müdahale yaptıklarını söyleyenErdoğan, "Basit düşünenler, belli şablonlar içinde düşünenler şu anda bizim bölgede ne kadar aktif olduğumuzu, ne kadar başarılı ve barışçıl bir yol izlediğimizi göremezler ve göremiyorlar. Ama biz büyük devlet refleksiyle, usta bir satranç oyuncusu tecrübesiyle bölgedeki ateşi düşürmenin, söndürmenin mücadelesini veriyoruz ve Allah'a hamd olsun bunda da başarılı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ