Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu: Bakalım Bahçeli bunu söyleyebilecek mi? Başbakan'dan Bahçeli'ye cevap

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü grup toplantısında kendisini eleştiren Bahçeli'ye cevap verdi. Davutoğlu, "Bugün mangalda kül bırakmayan sayın Bahçeli bakalım bunu söyleyebilecek mi? 'Seçimlerde adım atmadığım vatan toprağı kalmayacak diyebilecek mi?' AK Parti her yerde Türk bayrağını dalgalandıracak." dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

        “BAHÇELİ ACIYI PAYLAŞMAK YERİNE İSTİSMAR YOLUNA GİTTİ”

        Ermenek'teki madencilerin ailelerine sabır diliyorum, madencilik yasasını en kısa zamanda Meclis'e getireceğiz. Bahçeli, Ermenek'teki acıları bizimle paylaşmak yerine maalesef istismar yoluna gitti. Oradaki eksikliğin sebebi kim ise hesabı sorulacak. Acılar üzerinden siyaset yapma alışkanlığı ülkeyi zayıflatmaktadır. Herkesi bu acı günlerde halkımızın yaralarını sarmaya davet ediyorum.

        “CHP’YE, MHP’YE, HDP’YE SORUYORUM…”

        CHP’nin, MHP’nin, HDP’nin geçmişleri belki farklıdır. Her üçü de Türkiye ile ilgili vizyon üretemiyor. Türkiye’nin temel meseleleri ile ilgili kanaatleriniz nedir? Ak Parti’nin demokratikleşme siyaseti yanlış diyorsanız sizin siyasetiniz nedir? Onu söyleyin. Güneş yükselmiştir ve yükselmeye devam edecektir. Bizim milletimiz AK Parti’ye verdiği desteği arttırdı.

        “ÖYLESİNE İŞARETLERİ VAR Kİ…”

        Bizim dönemimizde ülkenin dar imkanlarından mucizeler gerçekleştirdik ve halkımızın hizmetine sunduk. 2015 seçimlerine gidiyoruz ve bütçe açığı düşüyor.Ak Parti iktidarı bu ülkede söz sahibi ve güç sahibi olmaya devam edecek. Kendimizden o kadar eminiz ki iktidara devam edeceğimiz konusunda 2015 seçimlerinden sonra bütçe disiplinini sürdürmeye devam edeceğiz. Öylesine işaretleri var ki. Hükümet kurduktan sonra vilayetlerimize ziyaretler yaptık. Gezdiğimiz vilayetlerinde CHP lideri MHP lideri neredeydi? Hiç halkla karşı karşıya geldiler mi? Onlara çağrım şu kendi kendinize konuşan, propaganda yapan siyasetten vazgeçin alanlara inin.

        "KILIÇDAROĞLU AYNA İLE KONUŞUYOR AMA..."

        Kılıçdaroğlu'na sormak lazım. Kılıçdaroğlu ayna ile konuşuyor ama birileri ile konuştuğunu zannediyor. Çünkü çıkıp açıklasın. Bizim Asya'da Avrupa'da kiminle konuştuğumuz belli. Siz Kılıçdaroğlu'nun herhangi siyasetçi ile herhangi bir entelektüel ile konuştuğunu gördünüz mü? Biz Brüksel’de Avrupalı gibi, Ortadoğu’da Ortadoğulu gibi konuşuruz. Bizi eleştirenler herhangi bir mesaj veriyor mu? Siz MHP’nin, CHP’nin veya HDP’nin siyaset felsefesi yaklaşımı diye bir yazı okunuz mu?

        “SANKİ BARIŞ MELEKLERİ”

        Biz çözüm süreci ile kardeşlik bağını güçlendirmeye çalışırken birileri bu bağı zayıflatmaya çalıştı. Kobani eylemlerinden sonra şimdi herkesin bir muhasebe yapma vaktidir. Ne zaman Türkiye’de tüm vatandaşlar kenetlenmiş bir yola çıkmışsa engellenmeye çalışılıyor. HDP sözcüleri sanki barış melekleri gibi çağrıda bulunuyorlar. Hükümete çağrıda bulunuyorlar. Çağrıların karşılık bulması için herkesin dürüst şekilde muhasebe yapması lazım. Biz birilerini memnun etmek için çözüm süreci iradesini ortaya koymadık.

        “HDP ALINMIŞ”

        Çağrımız açıktır. HDP alınmış. Kusura bakmasınlar. Yapmaları gereken şey barışçıl demokrasiyi kabul etmekti. Açık şekilde 6-7 Ekim’de yapılanlar demokrasiye de çözüm sürecine de ihanettir desinler. Çözüm süreci konusundaki irademiz kesindir. Ama kamu düzeni iradeniz de aynı ölçüde kesindir.

        “BAHÇELİ BUNU SÖYLEYEBİLECEK Mİ?”

        Bugün mangalda kül bırakmayan sayın Bahçeli bakalım bunu söyleyebilecek mi? Seçimlerde adım atmadığım vatan toprağı kalmayacak diyebilecek mi? AK Parti her yerde Türk bayrağını dalgalandıracak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ