Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan HDP'ye yanıt Başbakan Davutoğlu: HDP’ye yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklama

        HABERTURK.COM

        Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP üyesi Ahmet Karataş'a bıçakla saldıran zanlıya ilişkin ilk bilgileri paylaştı. Başbakan, saldırganın 1986 doğumlu, Ankara nüfusuna kayıtlı olduğunu ve suçunu itiraf ederek kısa sürede yakalandığını açıkladı ve saldırıyı kınadı.

        HDP Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı.

        Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu şiddet olayını kınıyorum. Saldırgan çok kısa sürede yakalanmıştır. " dedi.

        HDP'nin kendilerini hedef gösterdiği iddialarına da cevap veren Başbakan Davutoğlu, "HDP’ye yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Biz hiçbir zaman hiç kimseyi hedef göstermedik. Biz her türlü eleştiriye açığız ama diğer partiler de eleştiriye açık olmalı. Hedef gösterme gibi bir durum söz konusu değil. Her siyasi partinin asli görevi hassas süreçten bahsediyorsak barışçıl bir dil kullanmasıdır." dedi.

        Başbakan Davutoğlu, Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı ve 2 polisin de şehit olduğu olayla ilgili aranan bir saldırganın da bu sabah yakalandığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ