Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bıçaklı saldırıya uğrayan HDP’li Karataş 2 santimle kurtuldu

        Bedirhan ÖZYİĞİT / Arif AKDOĞAN / HT GAZETE

        Emre Akman, HDP Genel Merkezi’ne girip “Erzurum’dan geldim. Yetkiliyle görüşeceğim” dedi. Karşısına Ahmet Karataş çıktı. Akman, Karataş’ı 9 yerinden bıçakladı. Karataş’ın doktoru, “Bıçak boynundan 2 santim aşağı inse ölürdü” dedi

        ANKARA’da uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralanan HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş, 2 santimetre ile hayatta kaldı. Doktorlar, Karataş’ın 9 bıçak darbesine maruz kaldığını bildirirken, boğazına gelen bıçağın 2 santimetre daha aşağıya isabet etmesi durumunda ölebileceğini söyledi. Bıçak darbelerinin boğaz, akciğer ve bacak arasına isabet ettiği belirtildi

        Akşam saatlerinde narkozun etkisinden kurtulan Karataş’ın ilk sözü kızına “Annenize söyleyin, ben iyiyim” oldu. Saldırganı tanımadığını söyleyen Karataş’ın, “İlk kez gördüm. Daha önce hiç karşılaşmadık. ‘Yönetici benim’ deyince üzerime atladı” dediği belirtildi. Kapıdan içeri girdikten sonra sekretere, “Yönetici biri var mı?” diye soran saldırganın, “Benim” diyen Karataş’a hiçbir şey söylemeden saldırdığı öğrenildi. Kaçarken kapıcıyla karşılaşan saldırganın, “Bana saldırdılar” diyerek kaçtığı ifade edildi.

        TELEFONLA ARADI

        Mithatpaşa Caddesi’nde HDP Genel Merkezi’nde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti: Saldırgan HDP Genel Merkezi’ni telefonla arayarak partide kimin olduğunu sordu. Kısa süre sonra da partiye giden saldırgan, Erzurum’dan geldiğini, yetkili biriyle görüşmek istediğini söyledi. Bu sırada Ankara Parti Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş ile karşılaşan saldırgan ‘kendisiyle ilgilenilmediğini’ ifade ederek Karataş ile tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından saldırgan, bıçakla Karataş’ı boğazından ve çeşitli yerlerinden yaraladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı.

        Olay yerine polis çağrıldı. Binada inceleme yapan polis, saldırgana ait olduğu düşünülen bir cep telefonu buldu. Ardından da güvenlik kameralarını inceleyen polis, kısa sürede saldırganın kimliğini belirledi. Saldırganın Ankara Çubuk doğumlu Emre Akman (28) olduğu anlaşıldı. Kısa sürede Akman hakkında bilgi toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gidebileceği yerleri araştırdı. MOBESE’lerden de takip edilen Akman, Hasköy’de dayısının evinde bulundu. Asayiş polisi tarafından gözaltına alınan Akman, soruşturmayı yürütecek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        KONUŞMADI

        Terörle Mücadele ekipleri tarafından sorgulanan Akman, ilk sorgusunda konuşmadı. Polis, Akman’ın saldırı öncesi veya sonrası biri ya da birileriyle bağlantısının olup olmadığını araştırıyor. Olay yerinde bırakılan cep telefonu da inceleniyor.

        FACEBOOK SAYFASINDA MUHSIN YAZICIOĞLU FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

        HDP’Lİ Karataş’ı bıçaklayan Emre Akman’ın Facebook sayfasından helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

        'SALDIRI HEDEF GÖSTERMELERDEN BAĞIMSIZ DEĞİL'

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’a yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, saldırının son dönemde partilerini hedefleyen siyasi linç ve hedef göstermelerden bağımsız olmadığını söyledi. Yüksekdağ, şöyle konuştu:

        “Saldırıyı münferit bir olay olarak görmüyoruz. Biz bu saldırının sorumlusunun, sadece o saldırıyı gerçekleştiren o maşa ya da o piyon olmadığını çok iyi biliyoruz. Bir dönemin siyasetindeki saldırı dilinin yansımasıdır. 1 aydan bu yana bilinçli, sistematik ve organize bir şekilde partimize bir saldırı tezgâhlanıyor. Ne yazık ki bu saldırının organize edildiği merkez, siyasi iktidarı kendisinden başka bir yerde değildir. Biz başka bir yerde aramıyoruz. Siyasi iktidar, AKP hükümeti, bu hükümetin ve siyasetin başı, baş sorumlusu olduğunu iddia edenler, günlerdir bir savaş diliyle, kışkırtma diliyle konuştular. Onların sözlerine eşlik eden yandaş medya, yalanla, çarpıtmalar, karalamalar ve manipülasyon üzerinden bütün dünyanın ve Türkiye halklarının gözünün içerisine baka baka partimizi hedef haline getirdi. Bugün bu politika umdukları ve bekledikleri sonucu açığa çıkarmıştır. Biz bu saldırıyı beklemiyor değildik ama şunu da çok iyi biliyoruz siyasi iktidarda, partimizi hedef gösterenler de bu saldırıyı beklemediklerini iddia etmesinler.”

        'IŞİD YÖNTEMİ'

        HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, saldırıyla ilgili şunları söyledi: “6-7 kere bıçaklanması ve boğazının kesilmiş olması biçim açımızdan bir mesajı da içeriyor aslında. Bu yöntem IŞİD’in yaptığı bir yöntem. 6-7 Ekim olaylarından sonra birçok üyemizin, yöneticimizin tehdit aldığını hep ifade ettik. Bu saldırgan dilin, üslubun bir yansıması olarak ortaya çıkıyor. Bu gergin ortamın kimseye bir faydası yok. Umuyoruz ki arkadaşımız bir an önce sağlığına kavuşacak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ