Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'i kabri başında andı Bülent Ecevit kabri başında anıldı

        Ecevit'in kabrine çelenk bırakan Kılıçdaroğlu, ardından saygı duruşunda bulundu. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Bülent Ecevit bizim siyasal tarihimizin çok önemli bir simgesidir. Onunla siyaset ahlakı öğrenmiştir. Onunla siyaset mütevazi olmayı öğrenmiştir. Onunla siyaset dürüstlüğü öğrenmiştir. Onunla siyaset karşılıklı bir araya gelmeyi, konuşmayı ve tartışmayı bize öğretmiştir." dedi.

        Merhum Ecevit'in kendi ülkesinin ve halkının çıkarlarını sonuna kadar savunan birisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Halkın gönlünde o halkın 'Karaoğlanı' idi. Halkın bağrına bastığı bir siyasetçiydi. Onu kendisinden birisi olarak görürdü. Mütevazi yaşadı, düzgün yaşadı bütün amacı halkına hizmet etmekti. Son nefesine kadar da halkına hizmet etti. Bizim görevimizi siyasal tarihimizin yetiştirdiği bu ender insana layık olmak. Onun ilkeleri bugün içinde geçerli dünde geçerliydi gelecek içinde geçerli. Çünkü o diyordu ki; 'bu topraklarda dünyada ne ezen olsun ne ezilen olsun, insanca hakça bir düzen olsun'. Bugünde aynı kurallar geçerli sadece Türkiye'de mi hayır bütün dünyada geçerli." diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'in siyasi duruşu hakkında da şunları söyledi: "Onun en büyük özelliklerinden birisi de halkın içinden çıkan halkına kulak veren ve halkın beklediği ama kendisi içinde halk içinde çok önemli olan kuralları yaşama geçirmesiydi bunu yaptı. Emeğe değer verdi, alın terine değer verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde 12 Eylül askeri darbesi ile işçileri ellerinden alınan bir çok hakkı Bülent Ecevit verdi. Sendikal yaşamı, alın teri, emeği, emeğin önemini o bu topluma öğretti. Bizim görevimiz onun açtığı yolda ilerlemek Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak bunu kuşkusuz bunu bölünerek ayrışarak değil bir araya gelerek yapmak zorundayız. Rahmetli Ecevit, hem CHP'nin hem de DSP'nin genel başkanlığını yaptı. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor. Bu ülkenin bütün aydınları bütün emekçileri bütün işçileri çağdaş uygarlık yolunda katkı vermek isteyen her kesimin desteğine ihtiyacımız var. O az önce de ifade ettiğim gibi o halkın 'Karaoğlanı'ydı bizimde devlet adamımız liderimizdi. Sosyal demokrasi de Türkiye'ye kan veren liderimiz. O nedenle onu mezarının başında saygı ile anıyoruz Allah rahmet eylesin diyoruz nur içinde yatsın diyoruz hepinize teşekkür ediyorum."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ