Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nazlıcan'ın ölümünden sorumlu tutulan anne babaya beraat, adanada 12 yaşındaki kız intihar etti

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Nazlıcan A. iddiaya göre, annesi ve babasının ayrı yaşaması nedeniyle bunalıma girdi, sık sık babasına, "Siz aranızda şiddet yarattınız. Benim suçum ne? Aranızdaki sıkıntıların tüm acısını benden çıkartıyorsunuz" diyerek dert yandı. Bu sıkıntıları günlüğüne de yazdı. Nazlıcan, girdiği bunalımdan kurtulamayıp 20 Mayıs 2013'te Toros Mahallesi'ndeki 5. kattaki dairelerinin balkonunda kendini çamaşır ipiyle astı.

        Cumhuriyet Savcısı Ataullah Dönmez, Nazlıcan'ın intiharından anne Kudret (51) ile baba Osman A.'yı (49) Osman'ı sorumlu tutup Adana 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'annelik ve babalık görevlerini yerine getirmeyip kızlarını bunalıma sokup, intihara yönlendirmek' suçundan dava açtı.

        "İÇİM YANIYOR"

        Haklarında 5'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen Kudret ve Osman A.'nın karar duruşması yapıldı. Acılı anne Kudret, hakkında açılan dava ile acısının yenilendiğini söyledi. İfade verirken gözyaşı döken acılı anne, "Çocuklarım benim her şeyim. Zaten benim içim yanıyor. Bir yıl oldu kendime gelemedim. Hangi anne evladının ölmesini ister? Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" diyerek kendini savundu. Baba Osman A. da suçlamayı kabul etmeyerek, kızının ölümünde kusuru olmadığını söyledi. Hakim, atılı suçun sabit olmadığı gerekçesiyle anne ve babanın beraatına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ