Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk yabancı konuğu Papa olacak

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk resmi konuk olarak, Papa Francis'i ağırlayacak.

        Papa, Türkiye'ye 28 Kasım'da gelecek. Hristiyan Katoliklerin ruhani lideri olan ve aynı zamanda "Devlet Başkanı" sıfatı da taşıyanPapa Francis, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacak.

        A TİPİ RESMİ TÖREN

        Türkiye, Papa'nın "Devlet Başkanı" olduğu Vatikan Devleti'ni resmen tanıyan ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle Papa için, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda "A tipi resmi tören" yapılacak.

        PAPA, ANITKABİR'E GİDECEK MERYEM ANA'YA GİTMEYECEK

        TÜRKIYE’ye 28 Kasım’da gelecek olan Papa Fransuva, uçaktan iner inmez Anıtkabir’i ziyaret edecek. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Fransuva’nın 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detayları belli oldu. Papa Fransuva’yı taşıyan uçak 28 Kasım’da saat 13.00’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na inecek. Papa’nın ilk durağı Anıtkabir olacak.

        Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu Basın Sözcüsü Rinaldo Marmara, tarihteki ilk Cizvit Papası olan Fransuva’nın Türkiye’ye gelip İzmir’deki Meryem Ana Evi’ne gitmeyen ilk Papa alacağını söyledi. Türkiye’ye gelen Papa 6. Paul, 2. Joan Paul ve 16. Benedictus İzmir’i ziyaret etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ