Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kimlikleri belirlenen 2 işçi için tören düzenlendi Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı gözyaşları içinde toprağa verildi

        Maden ocağının nefeslik kısımdaki 2'nci Baş yukarı bölümünde moloz içinde cesetleri yan yana bulunan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı, mezarlıkta da yan yana toprağa verildi. Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden 6'sının Aşağı Çağlar Köyü'nden olması nedeniyle Haznedar ve Gözbaşı’nın defnedildiği mezarlığın Madenci Şehitliği olarak düzenleneceği öğrenildi.

        ÇOCUĞUNUN HASTANE MASRAFLARI İÇİN MADENDE ÇALIŞMIŞ

        Kardeşi Ali Haznedar ile birlikte madende mahsur kalan ve cansız bedenine ulaşılan 2 çocuk babası 32 yaşındaki Kerim Haznedar'ın ise beyninde su toplaması nedeniyle 5 ay önce ameliyat olan ve tedavisi süren 1 yaşındaki oğlu Mustafa Haznedar'ın tedavi masraflarını karşılayabilmek için madende çalıştığı öğrenildi. 9 kardeş olan Kerim Haznedar'ın, 5 kardeşinin maden ocağında çalıştığı öğrenilirken aynı madende çalışan Ali Haznedar da halen çalışıyor.

        7 AYLIKEN HALASINA EVLATLIK VERİLDİ

        Maden ocağında mahsur kalan ve cansız bedenine ulaşılan işçilerden 23 yaşındaki İsa Gözbaşı, 7 aylık iken çocukları olmadığı için halası Nazmiye Gözbaşı'na evlatlık olarak verildiği ortaya çıktı. 43 yıl önce evlenen Ali Gözbaşı(57) ve eşi aynı yaştaki Nazmiye Gözbaşı'nın İsa Gözbaşı'ya öz evlatları gibi yetiştirdikleri öğrenildi. Bekar olan ve 1 yıldır sigortalı iş olduğu için mahsur kaldığı maden ocağında çalışan İsa Gözbaşı'nın dayı dediği 4 çocuk babası Hasan Hüseyin Tuncer'in öz babası ve Hatice Tuncer'in de annesi olduğunu bildiği belirtildi.

        OĞLUNUN DEFNEDİLECEĞİ MEZARLIĞA GİRDİ YAVRUM NASIL GİRECEK MEZARLIĞA

        Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cenazeleri kimlikleri belinlendikten sonra Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp Aşağı Çağlar Köyü'ne getirildi. Cenaze töreni alan dar olduğu için cami önünde değil de köy mezarlığında yapıldı. Bu nedenle de televizyonların canlı yayın araçları köy girişinden içeri alınmadı. Masaların üzerine beyaz örtü serilip, musalla taşı olarak kullanıldı. İşçilerin Türk bayrağına sarıla tabutları cenaze aracından indirilip omuzlarda musalla taşına doğru getirildiği sırada İsa Gözbaşı'nın öz annesi Hatice Tuncer, koşarak işçilerin defnedileceği mezarların içine indi. Tuncer, ''Yavrum, nasıl girecek buraya. Ne olur onu gömmeyin beni gömün buraya.''diye ağladı. Yakınları Tuncer'i güçlükle mezarın içinden çıkartıp sakinleştirdi.

        MADENCİ BABASINDAN, BAKAN ELVAN'A, ''BUNLARIN HESABINI KİM SORACAK

        Kerim Haznedar'ın babası Şükrü Haznedar ise cenaze törenine katılacak olan bakanlardan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a sarılarak ''Bunların hesabını kim soracak. Siz mi soracaksınız Biz mi soracağız Biz soracaksak hesap sormasını biliriz. Onların ocaklarını söndürürüz. Yavrularım böyle ortada kalmasın. Ne olur diğer oğlumu da(Ali Haznedar) madenden çıkartın''dedi. Elvan da, madenci babasına sarılıp teselli etti.

        Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, işçilerin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ