Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli merkezli soruşturmada 11 polis gözaltına alındı

        Gökhan KARABULUT / KOCAELİ

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ili kapsayan emniyet mensuplarına yönelik dün başlatılan operasyonda kapsamında aralarında Kocaeli eski İstihbarat Şube Müdürü görevinde bulunan ve bir süre önce 1'inci sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Ali Öztürk'ün de bulunduğu 11 polis gözaltına alındı. Polislerin evlerinde bulunan bilgisayar, hard disk, hafıza kartı, cep telefonu ve cd-dvd'ler üzerinde de inceleme başlatıldığı öğrenildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan'da emniyet mensuplarına yönelik dün başlatılan arama kararının ardından bugün gözaltılar geldi. Eski emniyet müdürleri Hulusi Çelik ve Yusuf Çalkavur'un da bilgilerine başvurulduğu operasyonda aralarında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan ve bir süre önce 1'inci sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Ali Öztürk ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Fatih Ö. ile Adil T.'nin de bulunduğu 11 polis gözaltına alındı. Öztürk'ün akşam saatlerinde İstanbul'daki evinde gözaltına alınarak Kocaeli'ye götürüldüğü öğrenildi.

        ARAMA YAPILDI

        Polislerin "Görevi kötüye kullanma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" iddiasıyla ifade verecekleri öğrenildi. Operasyon kapsamında polislerin evlerinde de aramalar yapıldı. Bilgisayar, hard disk, hafıza kartı, cep telefonu, ve cd-dvd'ler üzerinde de inceleme başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ