Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Askerler kaçakçı kovalarken baba oğulu vurdu, kiliste askerler baba oğulu vurdu

        Lokman HAPPANİ / HABERTÜRK

        Gaziantep İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tahtaköprü barajı yanında 3 araçtan şüphelenerek durdurmak istedi. Durmayan araçlar Kilis merkeze bağlı Deli Osman köyüne kaçtı. Köy içinde kaçakçılarla askerler arasında kovalamaca yaşanırken, bu sırada bakkaldan ekmek alıp evine dönen Kasım Özdemir (28) evinin önünde askerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Mehmet Özdemir (55) de oğlunu korumak isterken açılan ateş sonucu yaralandı. Baba ve oğlu köydeki araçlarla Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sonrası askerler ile köylüler arasında gerginlik yaşanırken, Kilis İl Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekip gönderildi. Panzerler de köy içinde ve girişinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

        "KAÇAKÇILAR YÜZÜNDEN HİÇ YOK YERE BABAM VE KARDEŞİM VURULDU"

        Askerler tarafından babası ve kardeşi vurulan Yunus Özdemir, "Kardeşim sabah saat 06.30 sıralarında bakkaldan ekmek alıp geliyordu. Babam bahçedeydi. Ancak silah sesiyle kardeşimin yere düştüğünü gördü. Koşarak kardeşimin üzerine atıldı. Ama kendisini de vurdular. Peşinden giden annem de vurulacaktı, komşumuz kucağında bebekle askerin önüne atılıp 'Ne yapıyorsunuz?' dedi, annem onun sayesinde vurulmaktan kurtuldu. Suriyeli kaçakçılar yüzünden hiç yok yere babam ve kardeşimi vurdular. 5 Suriyeli, 3 Türk kaçakçı köye girdiler. Köyde kovalamaca sonrası askerler ateş açtı" dedi.

        JANDARMA ARACI TAŞLANDI

        Deli Osman köyünde geniş güvenlik önlemleri sürerken, İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı'nın askeri aracı taşlanarak büyük hasar gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ