Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar Kılıçdaroğlu'ndan çağrı

        HABERTURK.COM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP öneri getirmez diyorlar. Hükümetin yapması gerekeni biz yaptık. Sendikaları topladık, mühendisleri çağırdık, doktorları çağırdık, oturduk, tartıştık. Talimat verdim. 10 maddeyi kanun teklifi haline getirip, TBMM’ye vereceğiz. CHP olarak görevimizi eksiksiz yaptık. Sayın Davutoğlu’na çağrı yapıyorum senin görevini ben yapmak zorunda kaldım yer altındaki işçilerimiz için gerekirse ortak komisyon kuralım.Yer altındaki ölümlere son verelim." dedi.

        işte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        6 BİN ZEYTİN AĞACININ KESİLMESİ

        Bakanlar Kurulu, Yırca sakinlerinin topraklarını acele kamulaştırma kararı aldı. Yırca köylülerini gözden çıkardılar. Bir taraftan gideceksin zeytinleri keseceksin bir taraftan Tarım Bakanlığı olarak kamu spotunda 'Tarım arazilerini koruyalım' diyeceksin. Yasa yürürlükteyken 6 bin ağacı kesenler için soruşturma istiyorum.Bu ülkenin yürekli savcılarına sesleniyorum.

        CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI

        Sarayla itibar mı olur? Almanya Başbakanı apartman dairesinde oturuyor. Bin odalı saray. Bir odaya biri bir odaya biri oturursa bunlar 20 yıl sonra buluşurlar herhalde. Kul hakkı yemenin itibarı olur mu? Bu kaçak sarayı halkın parası ile yapıyorsan ihanettir, kendi paranla yapıyorsan israftır. Bunu ancak firavunlar yapar, görkemli sarayları onlar yapmışlardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ