Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dört eski bakan ile soruşturmada yeni gelişme

        Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'na çağrılan 10 kişiden dördü "tanıklıktan çekilme" hakkını kullanarak konuşmadı.

        Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı.

        3,5 saat süren toplantıda, Komisyon'a davet edilen 10 kişiden dokuzu gelirken, Çağlayan'ın kardeşi Mehmet Şenol Çağlayan, oğlu Salih Kaan Çağlayan ile Özel Kalem Müdürü Onur Kaya ile Güler'in danışmanı Barış Kıranta CMK uyarınca "tanıklıktan çekilme hakkını" kullanarak konuşmadı. Adres değişikliği nedeniyle tebligat eline ulaşmayan Emniyet Amiri Orhan İnce, 13 Kasım Perşembe günü dinlenecek.

        Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Komisyon'a yanında bir ekip ve içinde dosyaların olduğu bavul ile geldi. Demir, gazetecilerin soru sorma isteğini geri çevirdi.

        Komisyon Üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten savcı ve operasyonu gerçekleştiren emniyet mensuplarının Komisyon'a çağrılıp dinlenmesini istediklerini ancak Komisyon Başkanı Köylü'nün "görevlerini yapmışlardır" diyerek buna karşı çıktığını ifade etti. Aksünger, Demir'in Komisyon ile ilgisi olmadığının ifade edildiğini, ancak başka konularla ilgili bilgi verebileceğini söylediğini kaydetti.

        Aksünger, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eski Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman'ın teknik bilgi verdiğini, ayrıca Bayraktar'ın danışmanlığını yapan Sadık Soylu'nun hiçbir şey söylemediğini, "teknik konuları bilmediğini" ifade ettiğini kaydetti.

        "DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

        MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu da gazetecilere, Komisyon'a gelenlerin "olayla ilgisi olmadığını" ifade ettiklerini belirterek, "Bize 'aa bu da olmuş' dedirtecek hiçbir bilgi vermediler. Her şey danışıklı dövüş ve kurgulanmış bir senaryo içinde oluyor. Bu dosyayı kapatmaya çalışıyorlar ama izin vermeyeceğiz" dedi.

        Dedeoğlu, kendilerinin de savcı ve emniyet mensuplarının dinlenmesini istediklerini ancak Komisyon Başkanı Köylü'nün "gerek yok" dediğini belirterek, İstanbul'da çalışma yapan alt komisyon raporu ile dört eski bakanın malvarlığındaki değişiliklerle ilgili raporun da kendilerine verilmediğini söyledi.

        Köylü'nün "bir dahaki toplantıda eski bakanları dinleyebiliriz" dediğini belirten Dedeoğlu, Komisyon'a kimin çağrılacağı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ