Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BBP'de istifa şoku, BBP'de toplu istifa

        Teşkilatlardan Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, MKYK üyesi Faruk Tuğcu, eski Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Eğitimden Sorumlu MKYK üyesi Mehmet Şevki Arıcı, üst kurul delegeleri, ilçe yöneticileri ve 43 parti üyesinin aralarında bulunduğu 77 kişi partiden istifa ettiğini açıkladı.

        İstifalarını Crowne Plaza'da düzenledikleri basın toplantısıyla açıklayan BBP Teşkilatlardan Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Bozok, "21 yıl önce siyaset üstü bir inanç ve ahlak anlayışını öncü kabul ederek, başta siyasete ilke ve itibar kazandırma amacıyla kurulan BBP'nin bir neferi olmaktan her zaman için iftihar duyduk. Merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve BBP'nin daima surette milli ve manevi değerleri önceleyen dürüst ve şahsiyetli siyaset anlayışına bağlı kalarak bugüne kadar siyasi mücadelemizi sürdürdük. Ana eksenini ülke ve millet menfaatinin oluşturduğu Büyük Birlik idealine hizmeti bir mukaddes vazife olarak gördük. Her türlü güçlüğe rağmen partimizi ayakta tutma gayretini gösteren tabanımızın inançlarına sözcü olmayı siyasetle meşgul olmanın temel gayelerinden biri olarak bildik. Bugün burada açıklamakta olduğumuz karar da bu inanç ve gayenin neticesidir" diye konuştu.

        "BBP, BUGÜN İÇİN KURULUŞ FELSEFESİNE BAĞLI TEMSİL EDİLME VASFINDAN TAMAMEN UZAKLAŞMIŞTIR"

        "BBP bizler açısından sadece bir siyasi parti değildir" diyen Bozok, şunları kaydetti:

        "Birçok arkadaşım gibi benim için de BBP, Türklük gururu, İslam ahlak ve faziletinin biricik otağı ve aziz milletimizin kendisini bulduğu bir gönül limanıydı. Tük siyasi hayatında müstesna bir yere sahip olan BBP, bugün için kuruluş felsefesine bağlı temsil edilme vasfından tamamen uzaklaşmıştır. Ne partinin 21 yıllık siyasi değerleri, ne emeği geçen eski kadrolarının görüşleri ne de kamuoyundaki imaj düşünülmeden malum cemaatin borazanlığını yapan operasyonel kripto bir yapı ortaya çıktı. Tabanın söylemlerine kulak tıkayan ve istişareye dayalı karar alma esasını yok sayan bir anlayış, partinin baskın karakteri haline dönüşmüştür. Bu dönüşüm, parti içi mücadele etmeyi de imkânsız kılmıştır. Değerlerimizin, ilkelerimizin, muteber siyasi geçmişimizin, hassasiyetlerimizin, hiçbir dünyevi menfaatle eş tutulamayacak mücadelemizin bazı çıkar ve izahı mümkün olmayan ilişkiler etrafında harcanması partimizle yollarımızı ayırmayı artık elzem hale getirmiştir. Bütün bu gerekçelerin doğurduğu sorumluluk duygusuyla ve BBP'nin ilkeli ve dürüst siyasete dayalı varlık gerekçesini yok sayan bir yönetim anlayışıyla birlikte siyaset yapmamak, bu vebale ortak olmamak adına aşağıda isimleri yazılı arkadaşlarla beraber parti üyeliğinden ve görevlerimizden istifa ediyoruz."

        BİNE YAKIN ÜYE DAHA İSTİFA EDECEK

        Önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir istifa gerçekleştireceklerini bildiren Bozok, "Benim bine yakın bir Ankaralı üyeye katkım olmuştur. Bu arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde gerekli açıklamayı yapıp, istifalarını bildirecekler" dedi.

        Sürecin 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başladığını ve BBP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğini hatırlatan Bozok, "Bizim mücadelemiz BBP'de ilke mücadelesiydi. Bu arkadaşlarımızın yaptıkları ilkesizlikti. Biz ilkemiz gereği o gün BBP'nin tarafsız kalması yönünde karar almıştık ve bizleri disipline sevk etmişlerdi. İhraç edemediler ama ihraç edilen arkadaşlarımızda oldu" ifadelerini kullandı.

        Bundan sonra ne yapacaklarının sorulması üzerine ise Bozok, "Yeni oluşum gibi bir düşüncemiz asla yok, söz konusu değil. Arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde istişare yapacağız. Eğer ki ülkemiz, milletimiz için hizmet etmek gerekiyorsa birlikte olumlu kararı alıp yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ