Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocasını döven kadının 1.5 yıl hapsi istendi!

        Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

        ADANA’da kasiyer R.B. (35), kıskançlık yüzünden her gün kendisini işten alan, başkasıyla ilişkisi olmakla suçlayıp cep telefonundan görüştüğü kişilere bakmak isteyen kocası Ü.B.’yi (38) dövüp ölümle tehdit etti. Kadın hakkında 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Çukurova İlçesi’nde yaşayan Ü.B., her gün olduğu gibi 12 Ağustos’ta da bir kafeteryada kasiyer olarak çalışan eşi R.B.’yi iş çıkışı almaya gitti. Eşi R.B.’ye, kendilerine bakan işyeri sahibi ile ilişkisi olup olmadığını sordu, ardından da cep telefonunu elinden zorla alıp gün boyu kimlerle görüştüğüne bakmak istedi. Genç kadın, telefonunu geri almak için iddiaya göre, eşine vurdu, tırnaklarıyla boynunu çizdi, ölümle tehdit etti. İhbar üzerine gelen polis, çifti karakola götürdü ve ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktı.

        SAVCI DAVA AÇTI

        Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, kocasını dövdüğü iddiasıyla R.B. hakkında asliye ceza mahkemesinde ‘eşe karşı basit yaralama’ suçundan dava açtı. R.B. polisteki ifadesinde, kocasının her gün iş çıkışı otomobille kendisini aldığını belirterek, olay günü de araca bindikten sonra işyeri sahibini gösterip “Aranızda bir şey var mı?” dediğini, ardından da sinirli şekilde aracı hareket ettirip elindeki cep telefonunu almaya çalıştığını anlattı. R.B., “Beni sakin, hiç kimsenin olmadığı bir yere götüreceğini söyleyip ‘Sana ne yapacağımı biliyorum’ diyerek tehdit edince bana zarar vermemesi için kendisine direndim. Eşim hakkında davacı ve şikâyetçiyim” dedi.

        ‘BAŞIMA GELECEKTEN EŞİM SORUMLU’

        Eşi tarafından dövüldüğü iddia edilen Ü.B. ise kıskanç biri olduğunu belirterek, içki satan işyeri sahibinin hareketlerinden huylandığını ve eşine aralarında bir şey olup olmadığını sorduğunu anlattı. Ardından eşinin cep telefonuna bakmak istediğini söyleyen Ü.B., “Eşim söylemek istemediğim çok kötü hakaretlerde bulundu. Bana saldırdı, elimdeki kendisine ait cep telefonunu boynumu çizerek zorla aldı. Konuşmak istedim, bana hakaret etmeye devam etti. Eşimi tehdit etmedim. Eşim daha önceden beni ölümle tehdit etmişti. Başıma herhangi bir olayın meydana gelmesi halinde eşimden bilinmesini ve cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ