Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Tacizci’ diye internette ifşa etti, kendisi sanık oldu İnternete görüntü yükleyen P.P. hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi

        Sedef ŞENKAL DEMİR/ HABERTÜRK

        18 yaşındaki P.P., geçtiğimiz aylarda, bindiği otobüste yarım saat süreyle elle tacizine maruz kaldığını ileri sürdüğü 49 yaşındaki Selahattin A.’nın görüntüsünü çekerek internette yayınladı. Görüntüleri çekerken “Bu gördüğünüz p.....nk beni yarım saattir elliyor, inşallah onu da ellerler” diye konuşan genç kızın 17 Eylül 2013 tarihinde internete yüklediği görüntüler, bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

        İzlenme rekorları kıran videoyu gören Selahattin A. savcılığa şikâyetçi oldu. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde temizlik işçisi olan Selahattin A., Savcı Ali Güngör’e verdiği ifadede “tacizde bulunmadığını, yayınlanan bu video ile küçük düşürülüp haysiyetiyle oynandığını” ileri sürdü.

        P.P. ise Selahattin A.’nın kendisini taciz ettiğini, bu nedenle görüntüyü çekerek yayınladığını anlattı. Selahattin A.’nın uzlaşmayı reddetmesi sonucu savcılık, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçunun internet ortamında yayınlanmak suretiyle işlendiğini belirterek P.P. hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istedi.

        Habertürk’e konuşan P.P.’nin avukatı ise genç kızın o dönemde psikolojisinin etkilenmemesi için davacı olmadığını ama Selahattin A.’nın şikâyetiyle karşılaştıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ